Agáve sirup BIO 352ml

Neohodnoceno
 

Sirup z agáve je nerafinovaným sladidlem, které je velmi sladké (nejsladší ze všech sirupů). Je vhodný pro teplou i studenou kuchyni. Je velmi dobrou volbou při pečení nebo k výrobě džemů, slazení čajů, kávy různých zálivek nebo k přípravě ledových nápojů.

tags all

Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do
30.4.2019
109 Kč / ks
95 Kč / ks bez DPH
   
Značka Bio nebio
Kategorie Sirupy
 

bio Agáve sirup 500g / 352ml

Možností, jak řepkový cukr nahradit, je mnoho. Umělá sladidla již také pomalu vychází z módy, vytlačuje je zejména přírodní stévie, která ovšem každému nechutná pro svoji lékořicovou pachuť. Pak se nabízí možnost využít jeden z mnoha přírodních sirupů. Jedním z nich je i sirup z agáve. Tento sirup je nerafinovaným sladidlem, které obsahuje vysoký podíl ovocného cukru - fruktózy, menší množství dextrózy a nízké množství sacharózy. 

Velká výhoda sirupu z agáve je, že sladí ještě více než cukr, dokonce sladí více než med, navíc je jeho chuť vyvážená a neutrální. Stejné sladkosti pokrmů dosáhneme s polovinou kalorií oproti běžnému řepnému cukru. Co to vlastně znamená? No v podstatě to, že sirupu z agáve stačí použít 3/4 požadovaného množství oproti běžnému cukru. Má středně řídkou konzistenci, i proto je využíván k pečení a vaření. Při pečení vinikne jeho vlastnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva. Také se velmi dobře rozpouští ve studeném i teplém nápoji. 

Jak využít sirup z agáve v kuchyni?

Lze ho přidat do čaje nebo do kávy namísto řepného cukru. Jelikož agávový sirup sladí mnohem více než běžný cukr, stačí ho použít méně, díky čemuž má výsledný pokrm nižší obsah kalorií. Mnohdy se proto přidává při pečení do těsta a při výrobě cukrovinek, lze si z něj udělat zdravou kaši.

Pokud tedy hledáte zdravější alternativu k řepnému cukru, vyzkoušejte sirup z agáve. Není náhoda, že právě z agáve se vytváří nejznámější mexický artikl, tequilla. A na té si Mexičani dávají obzvláště záležet.

Co je to agáve?

Jedná se o druh kaktusu, který roste na různých místech zeměkoule, zejména pak ve střední a jižní Americe. Kupříkladu v Mexiku je každoročně sklizeno ohromné množství divokých kaktusů, z nichž je poté agávový sirup vyroben.

složení

100% zahuštěná šťáva z bio agáve

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C.

Země původu

Mexiko


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE