Amylon Bio instantní seitan 120 g

 

Instantní seitan k domácí přípravě. Jedná se o rostlinnou bílkovinu z pšeničné mouky. Tuto náhradu masa ocení především vegetariáni a vegani. V bio kvalitě.

BIO, PALM, VEGAN, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
30.5.2022
99 Kč / ks
86 Kč bez DPH
   
Značka Amylon
Kategorie Směsi na pečení
 

Bio směs na přípravu seitanu

Sypká směs pro přípravu instantního seitanu. Jezte chutně v BIO kvalitě.

Seitan slouží jako náhrada masa, jedna porce obsahuje 34 g proteinu. Je lehce stravitelný a velice výživný. Vegetariáni a vegani si tak mohou zajistit dostatek bílkovin ve svém jídelníčku. Instantní seitan Amylon si uvaříte doma během půl hodiny.

Využití

Seitan se převážně využívá v makrobiotické, vegetariánské a veganské kuchyni. Můžete upravovat jako maso (sójové kostky) - do různých směsí, gulášů, omáček, jako karbanátky, ražniči, sekanou nebo řízky.

Zkuste přidat do sypkého seitanu koření - paprika, oregano, bazalka.

Návod k použití

Do misky nalijte sklenici vody (cca 125 ml) a vsypte obsah sáčku bio instantního seitanu, stále míchejte (nejlépe vidličkou), aby nevznikly hrudky, dokud těsto neabsorbuje veškerou tekutinu. Připravené těsto rozdělte a nakrájejte na kousky přibližně velikosti vlašského ořechu, každý kousek prsty lehce zploštěte.

Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 1,5 l vody, přidejte špetku soli a 3 - 4 lžíce sójové omáčky. Připravený seitan vhoďte do vroucí vody a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 30 min. Vodu, ve které jste seitan vařili, můžete použít jako základ pro polévky.

Z obsahu sáčku (120 g) připravíme cca 4 porce.

Složení

Lepek* (pšeničná jedlá bílkovina).

*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Výživové údaje na 100 g hotového výrobku*
Energie 710 kJ / 168 kcal
Tuky 2,8 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 1,8 g
    z toho cukry 0,0 g
Bílkoviny 34 g
Sůl 0,5 g

* výrobek připravený podle návodu s vodou

Skladování

Skladujte v suchu.

Zemědělská produkce

EU


 

Vlastnosti BIO, Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: