Popis
Arašídový olej za studena lisovaný
Když si vybavíte arašídy, spoustu lidí si je spojí s asijskou kuchyní. Je pravda, že ořechy tvoří podstatnou část surovin, která se na území Asie při vaření užívá. Nutno dodat, že nejen ořechy jako takové, ale i ořechové produkty jsou často využívány při výrobě lahodných jídel. Arašídový olej je samozřejmě jeden z nich. Připravujete asijská jídla dle těch nejzaručenějších receptů a stále to není ono? Chybí tam „něco navíc“, jen jedna jediná přísada a vše bude dokonalé? Je to arašídový olej, věřte nám!
Použití arašídového oleje
Potřebujete vylepšit svoji omáčku? Šup tam s troškou arašídového oleje a hned je to ono! Majonézy, saláty, zeleninové pochoutky, všude tam skvělý olej oceníte. Nasládlá vůně a výrazná chuť arašídů Vám pomůže uchvátit každého, kdo by jen trošičku ochutnal Vámi uvařený pokrm. A poslední kuchyňská připomínka – arašídový olej je prostě nenahraditelný při pečení sušenek nebo při míchání salátové zálivky. Jiný olej snad ani použít nemůžete!
V minulosti se také používal na zvýšení potence a libida, ale to vyzkoušeno nemáme, tak nemůžeme soudit. Pokud zrovna hubnete, určitě se nemusíte za studena lisovaného oleje bát, ale opatrně – přeci jen je z ořechů, takže alergici by měli užívat obezřetně.
Nutriční tabulka
100 g obsahuje v průměru: | |
energie | 3404 kJ (828 kcal) |
tuk | 92 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g |
Sacharidy z toho cukry |
0 g 0 g |
protein | 0 g |
sůl | 0 g |
Složení
100% rostlinný olej získaný z podzemnice olejné (arašídový)
KOUŘOVÝ BOD
160°C (studená kuchyně, nebo na krátké pečení, smažení)
SKLADOVÁNÍ
Trvanlivost oleje je po otevření cca 3 měsíců, uchovávejte v chladu a chraňte před světlem.
Vlastnosti | Za studena lisovaný |
Alergen | Skořápkové plody (arašídy) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.