Popis
Banánová mouka ze sladkých vyzrálých banánů
Její využití je všestranné. Hodí se nejen pro sladké pečení (vynikající v mrkvovém dortu, dýňovém koláči), ale výbornou službu udělá také v chlebu. V Latinské Americe se používá i pro přípravu kaší pro děti. Banánová mouka je přirozeně bezlepková a vhodná pro celiaky. Je vhodná pro paleo stravu a speciální sacharidovou dietu (SCD).
Použití
Banánovou mouku ze sladkých banánů můžete použít na sladké i slané pečení, obalování masa a ryb. Je vhodná k zahušťování a pro přípravu kaší. Za studena ji můžete použít k přípravě smoothies. Banánová mouka má neutrální chuť. Můžete jí použít až 30 % z celkového množství mouky v receptu.
Složení
100% mleté, sušené, loupané plody banánovníku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1490 kJ / 353 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 78,0 g |
z toho cukry | 5,4 g |
Vláknina | 9,4 g |
Bílkoviny | 4,0 g |
Sůl | 0,038 g |
Skladování
V suchu a chraňte před teplem
Země původu
Ekvádor
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.