Bazalkové semínko na klíčení 250 g

 

Bazalkové semínko má v sobě víc než byste čekali. Nechejte jej naklíčit a ochuťte si saláty nebo je rozmixujte ve smoothie, získáte krásnou vůni i chuť, a k tomu i zdraví prospěšné látky.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
22.10.2021
79 Kč / ks
69 Kč bez DPH
   
Značka Vital Country
Kategorie Semínka na klíčení
 

bazalková semínka na klíčení

Z bazalkového semínka možná znáte bazalkový olej, ale zkoušeli jste v kuchyni využít naklíčené semínko? Bazalkové semínko voní stejně intenzivně jako bazalka, dokonce má stejnou chuť. Z naklíčeného semínka získáte zdravé tuky, sacharidy i bílkoviny, ale především je bohaté na široké spektrum vitamínů, minerálů, antioxidantů i enzymů.

S naklíčenými semínky ochutíte těstovinové, rýžové i zeleninové saláty. Přidat je můžete do hotových polévek a v pomazánkách se budou zvláště vyjímat. Pokud byte chtěli konzumovat samotné semínka, nechejte je minimálně 5 minut bobtnat ve vodě. Pokud byte semínka chtěli využít do pokrmů, doporučuje se nechat namáčet je přes noc.

návod na klíčení

Semínka namočte do vody na minimálně 2 hodiny, ideálně pak přes noc. Mírně navlhlé je pak vložte do klíčící nádoby (ty máme rovněž v nabídce). Nádobku ponechejte na tmavém a teplém místě, ideální teplota je 20°C. Bazalka klíčí brzy, někdy se ovšem dočkáte až okolo 10.dne. 2-3x denně klíčky proplachujte včetně kořínků, zabráníte tak vzniku plísně. Klíčky můžete použít po 3-4 dnech klíčení a před použitím je omyjte vodou. Klíčky se konzumují včetně kořínků.

Vylíčené klíčky doporučujeme pro delší trvanlivost uložit do lednice. Odtud si na nich můžete pochutnávat i týden. Nedoporučujeme semínka nechat klíčit na vatě, kořínky vám do ní zarostou a navíc se zde velmi dobře daří plísni.

Složení

100% bazalkové semínko (Ocimum Basilicum)

Výživové údaje na 100 g
Energie 975 kJ / 233 kcal
Tuky 3,5 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 2,0 g
Sacharidy 46,7 g
    z toho cukry 0,3 g
Bílkoviny 23,0 g
Sůl 0,02 g

Skladování

Skladujte v suchu, chladnu a temnu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Země původu

Indie


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE