• 1 z 2
 

Bulgur pšeničný celozrnný

1 hodnocení
 

Bulgur patří mezi oblíbenou a zdravou přílohu či ingredienci do salátů. Lze z něj nachystat velké množství jídel. Vyhýbat se mu nemusí ani lidé, kteří se snaží shodit pár kilo, protože neobsahuje téměř žádné tuky. Bez obav hol ze podávat i dětem, protože nenadýmá.

GMO, VEGAN

od 30 Kč / ks
od 26 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
Bulgur pšeničný celozrnný 500g Množství: 500 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 27.5.2019
30 Kč / ks
26 Kč bez DPH
   
Bulgur pšeničný celozrnný 500g Množství: 1000 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 27.5.2019
54 Kč / ks
47 Kč bez DPH
   
 

celozrnný bulgur pšeničný

Bulgur je vyráběný z nalámané celozrnné pšenice, která se namočí do vody. Až trochu vyklíčí, uvaří se v páře, usuší a pak je drcená nahrubo. Bulgur je bohatý na vlákninu, což přispívá ke správné funkci trávicí soustavy a nezpůsobuje nepříjemné nadýmavé stavy. Co se tuku týče, bulgur ho v sobě ukrývá úplné minimum, takže se ho rozhodně nemusíte bát. Nespornou výhodou je i rychlá příprava.

Celozrnný Bulgur 500g

Bulgur lze připravit dvěma způsoby – zalít vroucí vodou a nechat nabobtnat, případně vařit zhruba 15 - 20 minut. Používá se nejen jako příloha například k masu, ale plní skvělou funkci zavářky do polévky. Vegetariáni ho upotřebí kromě jiného třeba jako náhradu do karbanátků. Také funguje jako hlavní surovina do salátů, které lze dále dochutit jakkoliv podle vaší fantazie. Takový salát lze podávat jak teplý, tak studený, takže krabičku můžete vytáhnout třeba v kanceláři v čase oběda.

Příprava bulguru

Bulgur nejprve 2x propláchněte. Bulgur dokáže absorbovat velké množství vody, proto je zapotřebí ho vařit v poměru 1:3 po dobu 15-20 minut. Pokud chcete být při přípravě k bulguru šetrnější, povařte ho jen 5-10 minut a poté ho nechte dojít pod pokličkou. Nejšetrnějším způsobem je nechat ho nabobtnat ve studené vodě po dobu cca 1 hodiny.

Celozrnný bulgurSložení

Loupaná, předvařená, drcená pšenice

Alergen: lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%.

Země původu

Turecko


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
5,0 1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Bulgur pšeničný celozrnný 500g Bulgur pšeničný celozrnný 500g
5
R Avatar autora | 8.10.2018
Bulgur je taky dobrý , tlačime ho často :)
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE