POZOR! Nepropásni BLACK FRIDAY spousta akčních produktů v této kategorii! Získej navíc dopravu ZDARMA při zadání kódu "BLACKFRIDAY" v 1. kroku tvého košíku. Vzhledem k extrémnímu nárůstu objednávek se může expedice zásilek prodloužit. Děkujeme za pochopení.
 

Bulgur pšeničný

 

Pšeničný bulgur je ideální přílohou tam, kde jste doposud používali rýži nebo kuskus. Bulgur je tradiční pokrm jemné oříškové chuti, který je výživnější než rýže a také je stravitelnější než luštěniny. Vyzkoušejte si bulgur i ve vaší kuchyni a uvidíte, že brzy si najde místo na vašem stálém jídelníčku.

GMO, VEGAN

od 39 Kč / ks
od 34 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
Bulgur pšeničný Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 1.12.2022
39 Kč / ks
34 Kč bez DPH
   
Bulgur pšeničný Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 1.12.2022
68 Kč / ks
59 Kč bez DPH
   
 

Pšeničný bulgur

Pšeničný bulgur je ideální přílohou tam, kde jste doposud používali rýži nebo kuskus. Bulgur je tradiční pokrm jemné oříškové chuti, který je výživnější než rýže a také je stravitelnější než luštěniny.

Bulgur pšeničný - z boku

Důležitý je samozřejmě i vysoký obsah zdraví prospěšných látek. V bulguru se nachází ohromné množství vlákniny, díky čemuž se bulgur hodí i k redukčním dietám – i jeho mála porce vás totiž dostatečně zasytí. Celkově pozitivní nutriční hodnota bulguru z něj dělá ideální potravinu ke konzumaci, chceme-li jíst zdravě.

V bulguru je navíc i přes významný podíl bílkovin naprosté minimum tuku. Nemusíte se proto bát, že byste po jeho konzumaci tloustli, což je ostatně jeden z důvodů jeho popularity u všemožných dietních programů. Tato předvařená celozrnná pšenice také skvěle stimuluje náš nervový systém i činnost střev. 

Využití bulguru v kuchyni

Hojně se využívá kupříkladu v Libanonu, kde je bulgur jednou ze základních surovin při výrobě známého salátu tabouli. Jelikož zejména v těchto oblastech se jedná o velice populární potravinu, nalezneme ho i v dalších masových i vegetariánských jídlech – například ve falafelu.

Dají se z něj vyrobit karbanátky, nádivky, mnohdy se přidává do polévek a úplně nejčastěji se používá jako náhražka rýže – ať už jako příloha, nebo při přípravě rozličných rizot a podobně. Také se dá využít k přípravě kaší. Bulgur je přímo jak stvořený pro vegany a vegetariány, neboť je velice lehce stravitelný díky obsahu vlákniny, minerálů a vitamínů.

Příprava bulguru

Bulgur nejprve 2x propláchněte. Bulgur dokáže absorbovat velké množství vody, proto je zapotřebí ho vařit v poměru 1:3 po dobu 15-20 minut. Pokud chcete být při přípravě k bulguru šetrnější, povařte ho jen 5-10 minut a poté ho nechte dojít pod pokličkou. Nejšetrnějším způsobem je nechat ho nabobtnat ve studené vodě po dobu cca 1 hodiny.

Složení

Loupaná, předvařená, drcená pšenice

Alergen: lepek

Výživové údaje na 100 g
Energie 1383 kJ / 328 kcal
Tuky 1,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,23 g
Sacharidy 57,5 g
    z toho cukry 0,41 g
Vláknina 12,0 g
Bílkoviny 12,29 g
Sůl 0,04 g

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%.

Země původu

Kypr / Turecko / Ukrajina


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: