• 1 z 2
 

Burundi AA

 

Burundi AA je káva prvotřídní kvality. Pěstuje se převážně na malých rodinných farmách v srdci Afriky. Tato káva má jemnou chuť s bohatým tělem a mírnou kyselostí. Je lehce hořká a vyznačuje se výraznou chutí a nádechem kořeněné melasy.

od 149 Kč / ks
od 133 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Burundská republika
Zvolte variantu
Burundi AA Množství: 250g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 4.4.2024
149 Kč / ks
133 Kč bez DPH
   
Burundi AA Množství: 250g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 4.4.2024
149 Kč / ks
133 Kč bez DPH
   
Burundi AA Množství: 500g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 4.4.2024
279 Kč / ks
249 Kč bez DPH
   
Burundi AA Množství: 500g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 4.4.2024
279 Kč / ks
249 Kč bez DPH
   
Burundi AA Množství: 1kg
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 4.4.2024
529 Kč / ks
472 Kč bez DPH
   
Burundi AA Množství: 1kg
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 4.4.2024
529 Kč / ks
472 Kč bez DPH
   
 

Odkud káva Burundi pochází

Lahodná kořeněná odrůda kávovníku Burundi roste na bohaté úrodné půdě pod vrcholkem hory Mount Heha. Zelené plantáže lemují nedotčenou přírodu místního pohoří. Pečliví farmáři pěstují svoje kávovníky tradičně ve stínu kakaovníků ve výšce od 1700-2000 metrů nad mořem. Díky těmto velmi příhodným podmínkám je tato arabika skutečně unikátní. A to svou prvotřídní kvalitou a barevnou chutí.

Většina místní arabiky je pěstována přirozeně, bez použití chemie tzv. „organic“, i když to nebývá nikde oficiálně na obalech uvedeno. Burundi je dovozcem kávy do světa teprve od 20.století. Navzdory tomu je právě kávový průmysl ten nejrozvinutější v zemi. Burundská káva je dnes oblíbená ve všech koutech světa.

Chuť kávy burundi

Pro africké druhy kávy je typické květinové aroma. Jako jemný vánek vás pohladí příjemná vůně květin a citrusů. V pozadí cítíme tóny ovoce, skořice a medu. Po prvním doušku vás upoutá pestrá chuť exotického koření. Příjemně nahořklá chuť se rozvine do originálního nádechu melasy. Oproti jiným arabikám má „burunda“ méně výraznější kyselost.

  • Jedná se o kávu nízké kyselosti

JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?

Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

šálek kávy 8 menší vital country

JAK KÁVU SKLADOVAT ?

O tomto tématu si přečtěte > Zde <


 

Druh kávy 100% Arabica
Káva podle stupně kyselosti Káva s nízkou kyselostí
Stupeň pražení Střední stupeň pražení (City, City+)
Doba spotřeby Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
Země původu Burundi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: