Novinka Efekt lupa
 

Červené zelí BIO semínka na klíčení 200g

 

Červené zelí Wolfberry BIO semínka na klíčení 200 g. Křupavé červeno-zelené klíčky zelí nejen báječně chutnají, ale jako příloha hezky ozdobí každý talíř.

tags all

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
12.3.2021
294 Kč / ks
256 Kč bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategorie Semínka na klíčení
 

BIO červené zelí na klíčení

Červené zelí Wolfberry BIO semínka na klíčení 200 g. Křupavé červeno-zelené klíčky zelí nejen báječně chutnají, ale jako příloha hezky ozdobí každý talíř. Skvěle doplní různé saláty nebo třeba chléb s pomazánkou. Na místo čerstvých bylinek lze použít i do polévek nebo na posypání brambor.

Syrové klíčky jsou vždy výživnější, na troše oleje je ale můžete také krátce orestovat a namixovat třeba s vařenou rýží nebo nudlemi. Klíčky červeného zelí se hodí téměř do každého slaného pokrmu.

Charakteristika

Traduje se, že kapitán Cook na svých plavbách posádce nechával servírovat právě naklíčené červené zelí. Obsahuje totiž řadu vitamínů a minerálů. Klíčky zelí obsahují hodně vlákniny, která zlepšuje trávení a pročišťuje střeva.

Návod na klíčení

•  Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
•  Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
•  Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
•  První klíčky se objeví po 24 hodinách.
•  Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
•  Před konzumací klíčky opláchněte.

Rady a tipy

•  Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
•  Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.

Složení

100% semínka červeného zelí na klíčení

Země původu

Itálie

Skladování

Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE