Chaotian chilli granule 30 g

 

Původem čínské Chaotian by neměly chybět v kuchyni žádného milovníka kyselo-pálivých jídel asijské kuchyně. Granule těchto červených sušených papriček mají mírně nasládlou chuť s citrusovými tóny a každému vašemu jídlu propůjčí exotický, jemně kyselý nádech. A taky poctivou dávku pálení. Pálivost: cca 10 000 - 23 000 SHU.

PALM, VEGAN, GLUTEN, GMO

Dostupnost Momentálně nedostupné
49 Kč / ks
43 Kč bez DPH
Značka The ChilliDoctor
Kategorie Chilli vločky a granule
Položka byla vyprodána...
 

Chaotian granule

Pochází z Číny, kde se nazývají "Chao tian jiao" podle města Sanying (Chaotian),odkud pochází. Někdy se jim také říká “papričky čelící nebi” (Facing Heaven chilli). Rostou totiž na keřích směrem vzhůru a jejich špička ukazuje k obloze. 

Z čínského chilli patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Chaotian mají lehce nasládlou citrusovou chuť. Plody dozrávají v sytě červenou barvu a mají velmi jemnou slupku, což z nich dělá ideální papričku pro použití v jakýchkoliv jídlech. Mají drobnější kuželovitý tvar o délce 3–6 cm.

Chaotian chilli granule 30 g - detail

Středně pálivé hvězdy sečuánské kuchyně

Chaotian jsou středně pálivé. Mají okolo 10 000–23 000 SHU a ty nejpálivější dosahují maximálně 30 000 SHU. Významnou úlohu hrají v asijské kuchyni, která ve svých jídlech často využívá kombinace chilli s citrusovou trávu nebo limetkou. Nejčastěji se potom používají na přípravu sečuánských jídel (mimo jiné také na výrobu populárního sečuánského chilli oleje). Právě díky svým citrusovým tónům v chuti jsou Chaotian papričky ideální do nejrůznějších čínských specialit a skvěle vyniknou v chilli-limetkové marinádě na žebírka. Dochutit jimi můžete asijské masové a zeleninové pánve, dušená masová jídla nebo polévku. Zkrátka všechna jídla, kterým chcete kromě výraznější pálivosti propůjčit také exotický a jemně kyselý citrusový nádech.

Skvělé pro naložení do oleje i alkoholu

Díky svému menšímu tvaru jsou Chaotian papričky jako stvořené pro naložení do oleje, vinného octa, medu nebo alkoholu (např. vodky). Stačí sušené papričky na jeden den až několik týdnů naložit do tekutiny, které budete chtít přidat nejen pořádnou ostrost, ale také decentní citrusovou chuť. Čím déle je necháte louhovat, tím více pálivý bude výsledek.

Pokud je zlehka osmažíte v trošce oleje, jejich barva se změní v zářivěji červenou a papričky ztratí trochu své pálivosti. Po vyjmutí jsou příjemnější ke konzumaci v celé podobě. A pokud se pálivosti vzdát nechcete, olej s papričkou jednoduše použijte jako základ pro vařené jídlo.

Země původu

Mexico


  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE