Popis
Choya Japonské Saké
Rýžové víno Choya sake ocení nejen znalci pravého japonského saké. Výborně uvede do světa saké také nováčky a nezasvěcené. Tento tradiční japonský nápoj chutná v letních měsících nejlépe chlazený (10 °C). Jeho horká varianta (30 °C) vás zase krásně prohřeje v zimě. Přimíchává se do různých koktejlů a používá se i k dochucení omáček nebo do marinád. Představuje nevídané možnosti v celé řadě japonských jídel.
V Japonsku, kde je saké národní nápoj, je často podáváno ke zvláštním ceremoniálům v malých kameninových, dřevěných nebo porcelánových nádobkách. První historické zmínky o výrobě saké se datují již do 8. století. Výroba byla přejata z Číny a následně uzpůsobená místním podmínkám. Základem při výrobě saké je namletá a napařená rýže. Takto upravenou rýži mikroorganismy rozkládají na cukry, které se kvašením mění na alkohol. Jedná se o nejsilnější nedestilovaný alkoholický nápoj, který může obsahovat až 22% alkoholu.
Složení
Rýže, voda a koji (druh rýžových kvasnic)
Skladování
Skladujte v suchu a temnu. Po otevření skladujte v chladničce.
Země původu
Japonsko
Druh nápoje | Alkoholický |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.