Popis
Hruškový cider
Hruškový cider je vyroben fermentací hruškového a jablečného moštu v Polabské moštárně z ovoce výhradně od českých sadařů. Neobsahuje žádné umělé přísady. Je spíše sladší, lehký, s výraznou vůní hrušek. 4% alk.
Co je Cider?
- osvěžující nízkoalkoholický nápoj vznikající fermentací čerstvého jablečného moštu s následným až ročním zráním
- asi nejstarší mírně alkoholický nápoj vůbec (zmínky již v antice)
- s obsahem alkoholu 0,5% až 8,2 % (nad 8,2% jde již o jablečné víno)
- je osvěžující a méně alkoholický než víno
- neuspává jako pivo
- po kvalitním cideru nikdy nebolí hlava
- pije se vždy chlazený nebo s ledem, v zimním období pak horký, svařený
- je v těle zásadotvorný a působí antioxidačně
- obsah kyseliny, cukru a tříslovin se liší podle použitých odrůd
- během až ročního zrání získává řemeslný cider osobité aroma a chuť
Charakteristika: jablečný, sladší, perlivý, pasterizovaný, přirozeně bez lepku
Složení
Jablečná a hrušková šťáva, SO2, syceno CO2, pasterizováno
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 164 kJ / 39 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,9 g |
z toho cukry | 4,3 g |
Bílkoviny | 0,2 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Po otevření uchovávejte v chladu při teplotě 4-8°C a spotřebujte během 4 týdnů. Sirup nevystavujte přímému slunečnímu záření a extrémním teplotám. Usazenina není na závadu, naopak je známkou toho, že je sirup vyroben z přírodních surovin.
Země původu
Česká republika
Druh nápoje | Alkoholický |
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.