Máme pro vás skvělou zprávu! Nyní doprava s PPL již od 29 Kč na všechny vaše objednávky! Ale pozor, čas běží a 30.4. je tu dřív, než si myslíte. Nechte se unést nákupní horečkou a ušetřete na dopravě, než bude pozdě!
 
 

Cizrna, nebo také přezdívaná římský hrách je velice výživná, ale také chutná luštěnina. Má delikátní oříškovou chuť a hodí e zejména jako příloha. Zkuste k cizrně přidat pár bylinek, himalájskou sůl, lněný olej lisovaný za studena a lžíci slunečnicových semínek.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 39 Kč / ks
od 35 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Luštěniny
Zvolte variantu
Cizrna Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 24.4.2024
39 Kč / ks
35 Kč bez DPH
   
Cizrna Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 24.4.2024
69 Kč / ks
62 Kč bez DPH
   
 

římský hrách - Cizrna Kabuli

Už jste ochutnali cizrnu neboli římský hrách? Bývá považována za nejlepší z luštěnin. Uvařená cizrna má mnohostranné využití. Je vhodná jak do salátů, k těstovinám, k přípravě pomazánek anebo jemného pyré. Cizrna je plodina, která se pěstuje především v arabských zemích, ale v Evropě je známá již od středověku.

Cizrna Vital Country - z boku

Příprava cizrny

Příprava není nijak složitá, ale spíše časově náročná. Pokud však vydržíte, můžete celé své rodině naservírovat výtečný a velmi zdravý pokrm, který si jistě všichni oblíbí. Před samotným vařením je nutné cizrnu namočit na 6 - 12 hodin. Tento postup jistě znáte, jelikož se běžně praktikuje i u dalších luštěnin.

Daleko lepší možností je však nechat ji 1 - 2 dny naklíčit, aby se zrno tzv. oživilo. Tímto naklíčením se následně po vaření velmi zlepší její chuť i její stravitelnost. Pro vaši představu, ideálním množstvím na přípravu pomazánky je 200 g cizrny v suchém stavu.

Další postup je stejný jako u každé jiné luštěniny, po dvou dnech v teple, kdy cizrna bobtná a klíčí, vodu slijete a odstraníte tmavé kuličky. Takto připravenou cizrnu už jen dáte vařit a to do měkka alespoň jednu hodinu. Uvařenou cizrnu scedíte a můžete použít při přípravě pokrmů jako jinou luštěninu.

Použití cizrny

Mezi tradiční cizrnové pochoutky patří známá pomazánka “hummus” a smažené koule falafel z rozmačkané a okořeněné cizrny. Vaši fantazii se meze nekladou, proto se nebojte a s cizrnou experimentujte. Můžete ji přidat do salátů, polévek a zeleninovým směsím, které se hodí k těstovinám.

Složení

Sušená cizrna 7 mm

Výživové údaje na 100 g
Energie 1413 kJ / 336 kcal
Tuky 5,7 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Sacharidy 43,0 g
    z toho cukry 3,6 g
Bílkoviny 20,0 g
Sůl 0,09 g

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti nejvýše do 70%

Země původu

Argentina / Ukrajina / Rusko


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: