• 1 z 2
 

Doyal Hummus 400 g

 

Hummus je vynikající pochoutka s nezaměnitelnou chutí. Jeho základem je sezamová pasta (Tahini) a cizrna, která je bohatá na spoustu živin. Hummus můžete podávat jako pomazánku, přílohu či dip.

PALM, VEGAN, GLUTEN, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
5.4.2024
49 Kč / ks
44 Kč bez DPH
   
Značka Doyal
Kategorie Paštiky a pomazánky
 

hummus tahina

Hummus má své uplatnění také ve vegetariánské a veganské kuchyni, protože v něm není skoro nic, kromě cizrny a sezamu. Patří do jídelníčku všech, kteří chtějí jíst zdravě a je vhodný také pro sportovce. Cizrna je totiž cenným zdrojem proteinů, které přispívají k budování svalové hmoty.

Pojídáním hummusu doplníme i další látky, např. železo, vitamíny C a B6, kyselinu listovou a vlákninu. 100 gramů pokrmu navíc obsahuje 164 kilokalorií, můžete ho tedy bez problémů zařadit do vašich dietních jídelníčků.

Hummus lze jíst samotný, ale díky své konzistenci se skvěle hodí k pečivu, k falafelu (cizrnové karbanátky) nebo jako příloha k masu. Tradičně se podává teplý, s čerstvě upečenou pitou. Vynikající je však také za studena.

POUŽITÍ

Rozprostření na talíř, lehké zakápnutí olivovým olejem a dozdobení, to je častý způsob podávání hummusu. Hummus můžete podávat jako pomazánku k pita chlebu nebo klasickému pečivu. Vynikající je také hummus jako příloha k různým grilovaným a pečeným masům či zelenině. Můžete jej podávat i jako dip k domácím bramborovým či zeleninovým chipsům.

SLOŽENÍ

Cizrna 46 %, pitná voda, mletá sezamová semena, kyselina: kyselina citronová, jedlá sůl.

Výživové údaje na 100 g
Energie 678 kJ / 164 kcal
Tuky 10,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny <0,01 g
Sacharidy 6,7 g
    z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 6,7 g
Sůl 1,3 g

SKLADOVÁNÍ

Skladujte v suchu a chladu. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.

Země původu

Libanon


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: