Green Hatch chilli prášek 9 g

 

Papričky Green Hatch se pyšní známkou lokálního původu – musí být vypěstované výhradně v regionu Nového Mexika. Mají zemitou nasládlou chuť a mírnou pálivost. Namleté na jemný prášek budou mít ve vaší kuchyni, kromě přípravy tradičních mexických jídel, široké využití. Pálivost: cca 8 000 SHU.

PALM, VEGAN, GLUTEN, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
30.6.2022
49 Kč / ks
43 Kč bez DPH
   
Značka The ChilliDoctor
Kategorie Mleté chilli
 

green hatch prášek

Mexické Hatch chilli je ideální pro každého

Pikantní chuť Mexika v jemně ostré podobě. To jsou papričky Hatch. Jsou velikostně větší a se svou průměrnou pálivostí 4,500 SHU jsou asi 3x mírnější než středně pálivá Jalapeňa. Mají zemitější nasládlou chuť a široké možnosti zpracování v kuchyni.

Spolu s papričkami Anaheim, ke kterým mají vzhledově i chuťově velmi blízko, spadají do skupiny "New Mexican chilli". To znamená, že se vyznačují lokální známkou a podle mexické legislativy mohou být pěstované pouze v Novém Mexiku. Hatch papričky se konkrétně pěstují a sbírají v regionu Hatch Valley, kterému se někdy přezdívá "Chili Capital of the World" neboli světové hlavní město chilli.

Pěstují se od roku 1894, kdy je kultivoval jistý Fabian Garcia ze státní univerzity v Novém Mexiku. Úkol zněl tehdy jasně. Zkřížit několik odrůd chilli tak, aby vznikly chuťově jemné papričky dostatečně velké na plnění i variabilní tepelné úpravy.  

Green Hatch chilli prášek 9 g (1)

Jak vařit se sušenými papričkami Hatch chilli

Hatch chilli patří v kuchyni k jednomu z nejuniverzálnějších. Díky větší velikosti plodů a mírné pálivosti jej lze použít opravdu v jakémkoliv jídle, kterému chcete dodat špetku pikantnosti a příjemné pálivosti.

Pokud budete v jídle používat celé sušené papričky, před přípravou je nechte na pánvičce na mírném plamenu lehce orestovat. Budou mít výraznější a lepší chuť. Poté je celé (nebo klidně i nakrájené nebo pomleté) vhoďte do omáčky, polévky nebo masového, zeleninového či luštěninového pokrmu. Podobně jako Jalapeňo jsou ideální i do burgerů nebo na pizzu.

Sušené papričky je možné rehydratovat -  stačí na pár desítek minut namočit do horké vody. Poté se dají rozmačkat nebo rozmixovat do omáček, sals, mexických enchiladas nebo pest. Můžete je také naplnit směsí z masa, zeleniny nebo sýrů a osmažit či upéct. Skvělou lahůdkou jsou grilované Hatch papričky obalované ve slanině.

Rozemleté sušené Hatch chilli (ať už ve formě prášku nebo vloček) si zamilujete v kombinaci s vejci, zeleninou i pikantními sýry. 

složení

Green Hatch chilli papričky 100 %.

Země původu

Mexiko


  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: