Popis
Guatemala je název pocházející z indiánského slova nahuatlu cuahtemallan, což znamená doslova místo obklopené stromy. A tím bezpochyby tato krásná země je, protože tropické lesy pokrývají téměř polovinu státu.
Jméno Maragogype pochází ze stejnojmeného názvu města ležícího v severobrazilské provincii Bahia. Právě tam se roku 1870 poprvé objevila obří kávová zrna, která jsou největší na světě. Elephant beans nebo-li sloní fazole dorůstají až do velikosti 2 cm. Proto patří maragogipská arabika k opravdu výjimečným kávám.
Plantáže se rozprostírají na vulkanických svazích, kde se díky působení sopek dostává do půdy spousta minerálů. Ve spojení se subtropickým klimatem mají farmáři ty nejideálnější podmínky k pěstování. Již v na počátku 19.století se uskutečnil první vývoz místní kávy do Evropy. Od té doby se postupně tyto obří bobule staly nejdůležitější plodinou a jejich pěstování nejvýznamnějším v zemi.
Chuť kávy Guatemala Maragogype
Zejména milovníci kořeněných a výrazných vůní ocení intenzivní citrusové aroma, které se prolíná s kouřovými tóny. Charakteristická je pro Maragogype chuť tropického ovoce a čokolády s nádechem mayského koření. Tento druh kávy není hořký a je příjemně chuťově vyvážený.
- Jedná se o kávu nízké kyselosti
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Stupeň pražení | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu | Guatemala |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.