Popis
Hoa Vang lepkavá rýže - sladká rýže
Lepkavá rýže má nasládlou chuť. Zrna během varu ztratí hodně škrobu a stanou se průhlednými.
jak uvařit lepkavou rýži
Příprava lepkavé rýže ve vodě: rýži důkladně propláchneme tekoucí vodou, dokud neodtéká čirá tekutina. Na jeden díl rýže přidejte jeden díl vody a přiveďte vodu k varu. Množství vody lze upravit podle požadavků na konzistenci rýže. Po dosažení bodu varu plamen ztlumte, přiklopte pokličkou a vařte na mírném plamenu 15 - 20 minut. Poté hrnec odstavte a nechte rýži ještě dojít zhruba 20 minut.
Příprava lepkavé rýže v páře: rýži důkladně propláchneme tekoucí vodou a necháme ve studené vodě 9 - 10 hodin. Poté vodu odcedíme a rýži osolíme podle chuti. Vaříme v páře na mírném plamenu zhruba 40 minut do měkka.
Složení
100% Rýže lepkavá
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1507 kJ / 380 kcal |
Tuky | 0,78 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
z toho cukry | 0,14 g |
Bílkoviny | 7,16 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Vietnam
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.