Popis
Mouka ze zeleného hrachu
Kdo by neznal hrách. Luštěninu bohatou na bílkoviny, vlákninu a sacharidy. Významný je i u hrachu obsah minerálů a antioxidantů. Chuť hrachu je mírně nasládlá a je výraznější než u žlutého hrachu. Hrachová mouka je vyrobena jemným umletím sušeného hrachu. A to šetrnými procesy za působení nízkých teplot. Mouka si tak uchovává většinu živin, aroma, chuť a zejména krásnou zelenou barvu. Hrachová mouka je přirozeně bezlepková a je tak vhodná při bezlepkovém vaření. A díky kvalitnímu nutričnímu složení ji ocení také vegani, vegetariáni či sportovci.
Použití
Máte rádi hrachovou polévku, a zapomínáte dát hrách včas namočit? S hrachovou moukou máte po problému. Výborně totiž poslouží k přípravě lahodné polévky a není u ní nutná předpříprava. S hrachovou moukou můžete ale i zahušťovat zeleninové a luštěninové placky, omáčky i luštěninové polévky. Připravit z ní můžete zelené palačinky naslano nebo slané krekry. A hrachovou mouku můžete použít i při přípravě chleba a dalšího pečiva. Pro navýšení bílkovin a vlákniny ve stravě můžete hrachovou mouku přimíchat i do zeleninového smoothie.
Složení
100% mouka ze zeleného hrachu - jemně mletá
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 1442 kJ / 340 kcal |
Tuky | 1,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 61,0 g |
z toho cukry | 5,1 g |
Bílkoviny | 21,0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 22°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Vyrobeno
Česká republika
Druh mouky | Luštěninová |
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.