Popis
Křížaly sušené mrazem
Lyofilizovaná jablka si prostě zamilujete. Pořádné křupavé kousky jablíček i se slupkou jsou naprosto skvělá. Nemají v sobě chemii, barviva ani přidaný cukr. Jsou plná vitamínů A, B, E, C i antioxidantů. Obsahují i množství minerálů – železo, draslík, hořčík, zinek či kyselinu listovou a polyfenoly.
Díky zachované slupce v nich najdete také spoustu zdraví prospěšné vlákniny. Jablíčky vás tak zasytí a pozitivně podpoří i trávení. Skvělá chuť, typická vůně a přirozená barva vás jistě přesvědčí, že lyofilizovaná jablka stojí za vyzkoušení. Na 100g lyofilizovaných jablíček se spotřebuje asi 550g jablek čerstvých. Všechny jsou pečlivě kontrolována a pro lyofilizace jsou vybrána jen ta nejlepší.
Použití
Zdravá svačinka do práce, školy i na výlet. Na snídani si připravte ovesnou kaši s rozinkami, skořicí a kousky lyofilizovaných jablek. Domácí müsli i raw tyčinky budou se sušenými jablky skvělé. Nebo si připravte jablečný nápoj, který vás příjemně zahřeje. Zalijte jablka horkou vodou a přidejte skořici, hřebíček, citronovou šťávu, pomeranč a med.
A jestli chcete zhřešit, namočte si pár jablíček do hořké čokolády, to je teprve dobrota. Ozdoba dezertu ve formě lyofilizovaných jablek bude perfektní křupavou tečkou na závěr.
Co je lyofilizace
Při lyofilizace dochází k rychlému zmrazení ovoce a obsažená voda se následně vypaří. Tento specifický postup zajišťuje, že ovoce má stále zachovanou svou původní barvu, texturu, chuť i vůni. Navíc moc příjemně křupe. A hlavně, ovoce stále obsahuje vitamíny, minerály i živiny, které by se klasickým sušením teplem zničily. Dalším příjemným bonusem je délka skladování. Mrazem sušené ovoce při správném skladování vydrží daleko déle než ovoce čerstvé.
10 TOP BENEFITŮ LYOFILIZOVANÉHO OVOCE
- chutná jako čerstvé ovoce
- voní jako čerstvé ovoce
- zachová si maximum vitamínů a nutričních hodnot
- zachová si maximum minerálů a živin
- má krásnou přirozenou barvu
- má přirozenou strukturu
- neobsahuje SO2 ani jiné „éčka“
- neobsahuje přidaný cukr
- neplatíte za vodu, ale za ovoce plné vitamínů!
- Vydrží dlouho při správném skladování
Složení
100% lyofilizovaná jablka
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1598 kJ / 380 kcal |
Tuky | 1,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 86,0 g |
z toho cukry | 79,0 g |
Bílkoviny | 2,0 g |
Sůl | 0,02 g |
vyrobeno
Česká republika
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.