• 1 z 2
 

Jasmínová rýže LOTUS (Thajsko)

 

Jasmínová rýže, to je výjimečná chuť i aroma. Ta naše je ze samotného Thajska. Jakmile ji ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jinou. Připravte si z ní nákyp, přihoďte ji do polévky nebo si ji vychutnejte k masu. Je prostě výborná na mnoho způsobů.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 155 Kč / ks
od 135 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny, luštěniny
Zvolte variantu
Jasmínová rýže Thajsko Množství: 2000 g Skladem
Můžeme doručit do: 28.11.2019
155 Kč / ks
135 Kč bez DPH
   
Jasmínová rýže Thajsko Množství: 3000 g Skladem
Můžeme doručit do: 28.11.2019
229 Kč / ks
199 Kč bez DPH
   
Jasmínová rýže Thajsko Množství: 5000 g Skladem
Můžeme doručit do: 28.11.2019
367 Kč / ks
319 Kč bez DPH
   
 

Jasmínová rýže z Thajska

Rýže je nejrozšířenější potravinou na celém světě. A tak není divu, že se dnes pěstuje ve 112 různých koutech světa. Rýži začali pěstovat již před 9000 lety př. n. l Číňané. Jasmínová rýže vypěstována v Thajsku se vyznačuje svou vysokou kvalitou. Ale mimo tuto zem se rýži daří také v Kambodži, Laosu a Vietnamu. Svůj název získala pro svou typickou vůni po jasmínu. Není nijak záměrně takto aromatizována, ale jde o přírodní proces.

Jasmínová rýže z Thajska

Obecně obsahuje rýže asi 70% sacharidů, jednoduchých cukrů obsahuje ovšem málo. Je také zdrojem bílkovin. Naproti tomu tuk neobsahuje téměř žádný. Z vitamínů je rýže dobrým zdrojem vit. E a sk. B. Konzumací rýže získáte mimo jiné i draslík, hořčík, sodík a zinek. Naše jasmínová rýže pochází ze samotného domova – Thajska. Pochutnáte si tak na nejkvalitnější jasmínové rýži na trhu.

rozdíl mezi jasmínovou rýží a rýží basmati

Rýže jasmínová nebo rýže basmati? My vám prozradíme, jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito druhy rýže. Již pohledem zjistíme, že jasmínová rýže má tenčí a kratší zrno než je tomu u rýže basmati. Při vaření vydává jasmínová rýže jemné květinové aroma připomínající vůni jasmínových květů. Právě po jasmínu dostala tato rýže svůj název. Jasmínová rýže po uvaření lepí na rozdíl od rýže basmati. Jasmínová rýže se využívá zejména v asijské kuchyni a s rýží basmati se setkáme nejčastěji v kuchyni indické. Zásadním a nejdůležitějším faktorem při nákupu rýže je její kvalita. Tu lze však při nákupu jen stěží poznat. Kvalitu rýže ovlivňuje totiž celá řada faktorů např. lokalita nebo země, kde je rýže pěstována, kvalita a celistvost zrn, její chuť, vůně, barva, ale i to jak byla rýže po skladována.

Příprava jasmínové rýže

Jasmínovou rýži je potřeba propláchnout a poté v hrnci zalít vodou. Jeden hrnek rýže zalijte 2 hrnky vody. Vodu stačí mírně osolit a přivést k varu. Poté se vaří bez pokličky na mírné teplotě, aby voda jen probublávala. Takto vařte 15 minut a poté ještě nechte pod pokličkou dojít. Před podáváním ji nezapomeňte promíchat.

Jasmíniová rýže Thajsko sáčekSložení

100% Jasmínová rýže

Země původu

Thajsko

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JK Avatar autora | 23.10.2018
Mercedes mezi jasmínovou rýží, doporučuji
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE