Jasmínová rýže AAAAA (Vietnam)

 

Jasmínová rýže, to je exotika mezi rýžemi. Krásně voní a ještě lépe chutná. A v kuchyni je jako chameleon, zapadne do mnoha sladkých i slaných receptů. Dejte si ji jako kaši, připravte slaný rýžový koláč nebo ji přichystejte jako přílohu k masu.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 104 Kč / ks
od 90 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Rýže
Zvolte variantu
Jasmínová rýže Kambodža Množství: 2000 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.10.2020
104 Kč / ks
90 Kč bez DPH
   
Jasmínová rýže Kambodža Množství: 3000 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.10.2020
147 Kč / ks
128 Kč bez DPH
   
Jasmínová rýže Kambodža Množství: 5000 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.10.2020
239 Kč / ks
208 Kč bez DPH
   
Jasmínová rýže Kambodža Množství: 18 kg Skladem
Můžeme doručit do: 2.10.2020
769 Kč / ks
669 Kč bez DPH
   
 

Jasmínová rýže AAAAA z Vietnamu

Rýže patří mezi nejpoužívanější surovinu na světě. Jasmínová rýže se z Thajska rozšířila do Kambodži, Laosu a Vietnamu. Známých je asi 25 druhů, ale ty obsahují přes 10 tisíc dalších typů. Jasmínová rýže je zbarvená do žlutohnědé a běložluté průsvitné barvy. Po uvaření je pak její barva sněhově bílá. Vůní připomíná jasmín, odtud také vznikl její název. Má dlouhé úzké zrno. Po uvaření je nadýchaná a lepivá. Chuť je jemná, nasládlá, lehce oříšková a hodně tak připomíná Basmati.

Jasmínová rýže, Kambodža

Rýže je velmi bohatým zdrojem sacharidů (okolo 70%) z nichž asi 10% tvoří vláknina a cukry složené. Více vás zasytí rýže celozrnná. Obsahuje i významné množství bílkovin a jen velmi malé množství tuků. Rovněž v ní najdeme vitamíny, a to například vit. E a zástupce ze sk. B. Z minerálů stojí za zmínku zejména draslík, hořčík, sodík a zinek.

jasmínovou rýží nebo rýží basmati?

My vám prozradíme, jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito druhy rýže. Již pohledem zjistíme, že jasmínová rýže má tenčí a kratší zrno než je tomu u rýže basmati. Při vaření vydává jasmínová rýže jemné květinové aroma připomínající vůni jasmínových květů. Právě po jasmínu dostala tato rýže svůj název. Jasmínová rýže po uvaření lepí na rozdíl od rýže basmati. Jasmínová rýže se využívá zejména v asijské kuchyni a s rýží basmati se setkáme nejčastěji v kuchyni indické. Zásadním a nejdůležitějším faktorem při nákupu rýže je její kvalita. Tu lze však při nákupu jen stěží poznat. Kvalitu rýže ovlivňuje totiž celá řada faktorů např. lokalita nebo země, kde je rýže pěstována, kvalita a celistvost zrn, její chuť, vůně, barva, ale i to jak byla rýže po skladována.

Příprava jasmínové rýže

Jasmínovou rýži propláchněte a poté zalijte vodou. Na jeden hrnek rýže připadají 2 hrnky vody. Vodu mírně osolte, přiveďte k varu, poté ztlumte teplotu, a vařte bez pokličky, aby voda jen probublávala. Po 15 minutách vypněte a nechte ještě chvíli dojít. Před podáváním ji ještě promíchejte.

Složení

100% Jasmínová rýže

Země původu

Vietnam

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
ZK Avatar autora | 3.6.2020
výborná
5
M Avatar autora | 19.5.2020
Maximální spokojenost.Chutná rýže s krásnou vůní.
5
P Avatar autora | 27.12.2019
velmi chutná
5
RM Avatar autora | 30.7.2019
velmi..super..chutná..lepivá...:-)))
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE