Popis
BIO Kakaové máslo natural
Kakaové máslo je zdrojem mastných kyselin, antioxidantů, minerálů a neobsahuje na rozdíl od živočišného tuku cholesterol. Jde o velmi stabilní tuk, který díky přirozeně obsaženým antioxidantům nežlukne a navíc je díky vysokému bodu zakouření vhodný i na smažení. Naše kakaové máslo natural není rafinované, neobsahuje žádné přidané látky, je jednoduše přírodní.
Základem pro vznik kakaového másla jsou kvalitní kakaové boby, které jsou pěstovány v BIO kvalitě. Boby se rozdrtí, zahřívají a melou dokud nevznikne polotekutá hmota, která se dále lisuje. Při tomto lisování se kakaové máslo neboli kakaový tuk oddělí od kakaové hmoty.
Použití kakaového másla v kuchyni
Kakaový máslem můžete nahradit část tuku v korpusu na dort nebo těstu na dezerty. Připravte si RAW tyčinky s kakaovým máslem, doplněné o ořechy či sušené ovoce. Smíchejte kakaové máslo s klasickým a máte lahodný krém do sušenek. Kakaové máslo vám nemůže chybět při výrobě domácí čokolády, ať té bílé nebo mléčné. Nezapomeňte přidat kvalitní ořechy a lyofilizované ovoce z naší široké nabídky. Taková čokoláda vás dostane do sedmého nebe.
Kakaové máslo v kosmetice
Nádherně hedvábné a navíc úžasně čokoládově voňavé ruce budete mít tehdy, když kousek kakaového másla použijete stejně jako tělový krém nebo krém na ruce. Podobně jako například bambucké máslo, i kakaové máslo pokožku zvláční, udrží hydratovanou a k tomu ještě příjemně provoní.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 3754 kJ / 898 kcal |
Tuky | 99,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 63,0 |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
SLOŽENÍ
100% kakaové máslo natural*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Trvanlivost až 5 let.
Země původu
Peru (mimo EU)
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.