Popis
Khanum Ghí pravé přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo ghee je téměř 100% tuk, který má oproti klasickému máslu řadu výhod. Tradiční místo má zejména v indické kuchyni, proto i název ghee. Přepuštěné máslo se vyrábí tak, že máslo z kravského mléka se dlouhým pomalým varem ve vodní lázni zbavuje vody.
Výsledkem je pak téměř čistý tuk žluté barvy. Takovéto máslo nežlukne a nepřepaluje se ani při vyšších teplotách (vydrží i 200 až 250 °C). A i trvanlivost je u přepuštěného másla velké plus, při správném uskladnění v uzavřené nádobě vydrží i několik měsíců.
Co obsahuje přepuštěné máslo
Ghee obsahuje vitamíny rozpustné v tucích (A, E, D, K) a nezatěžuje trávení. Pokrmy s použitým máslem ghee získají příjemnou slabě nasládlou a jemně oříškovou chuť i vůni. Přepuštěné máslo ghee neobsahuje přidaný palmový tuk, barviva ani sůl. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu. Je vhodné i při intoleranci na laktózu, ghee ji totiž neobsahuje.
Použití
Máslo, oleje či sádlo už nepotřebujete. Na všechno vám bude odteď stačit vynikající Khanum přepuštěné máslo ghee. Můžete s ním smažit, péct, vařit nebo ho používat k namazání na pečivo.
Polévky, omáčky, pomazánky, různá těsta na dezerty i domácí pečivo. Pod maso, ryby i zeleninu. Anebo si vytvořte různé varianty na namázání, smíchejte ghee s bylinkami, česnekem nebo pepřem. Khanum přepuštěné máslo ghee budete prostě používat od rána do večera.
Složení
Máslový tuk 99,8%, vlhkost 0,2%
Alergen: Mléko a výrobky z něj (máslo)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 3692 kJ / 898 kcal |
Tuky | 99,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 63,3 g |
Sacharidy | 0,1 g |
z toho cukry | 0,1 g |
Sůl | 0,1 g |
Skladování
V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců.
Při teplotě do 20°C. Ghí máslo můžete skladovat i mimo lednici.
Země původu
Indie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.