• 1 z 3
 

Khanum přepuštěné máslo ghee

 

Khanum přepuštěné máslo ghee je ideální pomocník na vaření, pečení a zejména na smažení. Nepřepaluje se a pokrmům dodá lahodnou máslovou příchuť a vůni.

PALM, GLUTEN, GMO_1

od 189 Kč / ks
od 164 Kč bez DPH
Značka Khanum
Kategorie Másla
Zvolte variantu
Vital Country Khanum přepuštěné máslo ghee 500 g Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.6.2021
189 Kč / ks
164 Kč bez DPH
   
Vital Country Khanum přepuštěné máslo ghee 1000 g Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.6.2021
319 Kč / ks
277 Kč bez DPH
   
Vital Country Khanum přepuštěné máslo ghee 2000 g Množství: 2000 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.6.2021
599 Kč / ks
521 Kč bez DPH
   
 

Khanum Ghí pravé přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo ghee je téměř 100% tuk, který má oproti klasickému máslu řadu výhod. Tradiční místo má zejména v indické kuchyni, proto i název ghee. Přepuštěné máslo se vyrábí tak, že máslo z kravského mléka se dlouhým pomalým varem ve vodní lázni zbavuje vody. Výsledkem je pak téměř čistý tuk žluté barvy. Takovéto máslo nežlukne a nepřepaluje se ani při vyšších teplotách (vydrží i 200 až 250 °C). A i trvanlivost je u přepuštěného másla velké plus, při správném uskladnění v uzavřené nádobě vydrží i několik měsíců.

Ghee také obsahuje vitamíny rozpustné v tucích (A, E, D, K) a nezatěžuje trávení. Pokrmy s použitým máslem ghee získají příjemnou slabě nasládlou a jemně oříškovou chuť i vůni. Přepuštěné máslo ghee neobsahuje přidaný palmový tuk, barviva ani sůl. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu. Je vhodné i při intoleranci na laktózu, ghee ji totiž neobsahuje.

Použití

Máslo, oleje či sádlo už nepotřebujete. Na všechno vám bude odteď stačit vynikající Khanum přepuštěné máslo ghee. Můžete s ním smažit, péct, vařit nebo ho používat k namazání na pečivo. Polévky, omáčky, pomazánky, různá těsta na dezerty i domácí pečivo. Pod maso, ryby i zeleninu. Anebo si vytvořte různé varianty na namázání, smíchejte ghee s bylinkami, česnekem nebo pepřem. Khanum přepuštěné máslo ghee budete prostě používat od rána do večera.

Složení

Máslový tuk 99,8%, vlhkost 0,2%

Alergen: Mléko a výrobky z něj (máslo)

Výživové údaje na 100 g
Energie 3692 kJ / 898 kcal
Tuky 99,8 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 63,3 g
Sacharidy 0,1 g
    z toho cukry 0,1 g
Sůl 0,1 g

Skladování

V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců.

Při teplotě do 20°C. Ghí máslo můžete skladovat i mimo lednici.

Země původu

Indie


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE