• 1 z 2
 

Kokos chips (Filipíny)

1 hodnocení
 

Filipínské kokosové chipsy, to jsou tenké plátky sladké kokosové dužiny. A využití v kuchyni je přímo nekonečné. Kokosové chipsy můžete mlsat jen tak. Posypat jimi můžete kdeco a báječně doplní i slané pokrmy. Kokosové chipsy musíte mít ve spíži vždy po ruce.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 42 Kč / ks
od 37 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Kokos
Zvolte variantu
Kokos chips 500g Množství: 250 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 28.5.2019
42 Kč / ks
37 Kč bez DPH
   
Kokos chips 500g Množství: 500 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 28.5.2019
72 Kč / ks
63 Kč bez DPH
   
Kokos chips 500g Množství: 1000 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 28.5.2019
124 Kč / ks
108 Kč bez DPH
   
 

Kokosové chipsy z Filipín

Přímořské oblasti Asie, části střední a jižní Ameriky, Madagaskar, Seychely a Nová Guinea. Všude zde roste kokosovník ořechoplodý. Bílá dužina a kokosová voda je uložena pod tvrdou hnědou skořápkou. Tahle koule dorůstá do 20 – 30 cm a váží okolo 2,5 kg. Zajímavostí je, že se kokos zpracovává celý a využije ho tak řada odvětví. Jeho chuť nelze k ničemu přirovnat, stejně jako aroma. Jde o tak specifickou vlastnost, že ve světě potravin nemá konkurenci. Kokos obsahuje převážně tuk a v menším množství bílkoviny. Ale najdeme v něm další cenné látky jako vápník, vláknina, draslík, vitamíny sk. B (kromě B6 a B12) a vit. C.

Kokos chips Filipíny

POUŽITÍ KOKOSOVÝCH CHIPSŮ

Posypejte si kaši, ovocný salát nebo ozdobte sladké dezerty. Nebo rovnou přidejte kokosové plátky do těsta. Pořádně si prostě s kokosovými chipsy oslaďte život. Rozvoňte klasickou polévku z červené čočky kokosem a citrónovou šťávou. Uvidíte, že hned zmizí z hrnce. Nebojte se ani kombinace se zeleninou. Konečně si ji děti zamilují.

Vyzkoušejte náš recept!

Jáhlová kokosová kaše

Pro dva si připravte: půl hrnku jáhel, 1 hrnek vody, 1 hrnek kokosového mléka, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžíce javorového sirupu.

Na posyp: půl hrnku kokosových chipsů, půl hrnku mandlových plátků, 1 lžíce kokosového cukru, 1 lžička skořice, špetka soli

Předehřejte si troubu na 160 °C. Chipsy promíchejte s mandlemi, třtinovým cukrem, skořicí a himalájskou solí. Přidejte roztopený olej a vše pořádně promíchejte. Pečte asi 10 - 15 minut. Jáhly nevařte, ale rozmixujte na prášek. Mléko, vodu, olej, vanilku a sirup přiveďte k varu. Přidejte jáhly a za stálého míchání vařte asi 15 minut. Pokud je kaše hustá, přidejte mléko. Hotovou rozdělte do misek, posypte kokosem a přelijte javorovým sirupem. A teď si už je vychutnejte tuto sladkou, lahodnou a voňavou kaši.

Kokos chips Filipíny sáčekSložení

Kokos plátky 100%

Země původu

Filipíny

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Úprava Natural

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5,0 1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE