Kokosový cukr

 

Kokosový cukr je přírodní, bezlepkové sladidlo, které má nízký glykemický index (GI 35) oproti běžnému řepnému cukru, který má GI 87. Je tedy ideální jako jeho plnohodnotná náhrada. Pokud držíte dietu a chcete sladit zdravěji, zvolte kokosový cukr, neboť obecně platí, že čím je vyšší číslo GI, tím je do organismu vyplaveno více inzulínu a tím dochází k vyššímu ukládání tuku v těle.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 79 Kč / ks
od 71 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Sladidla
Zvolte variantu
Kokosový cukr Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
79 Kč / ks
71 Kč bez DPH
   
Kokosový cukr Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
149 Kč / ks
133 Kč bez DPH
   
 

kokosový cukr

Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Když jsme ho ochutnali poprvé připomínal nám medovník :-) Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje.

Kokosový cukr - z boku

Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. A to v jeho vlastnostech. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým, najdeme mnoho aspektů, které již není dále možné přehlížet. Bílý cukr obsahuje chemické jedy, které získává při jeho zpracování a rafinaci. A to z velké části pouze proto, aby měl svoji bílou „čistou“ barvu.

na co je dobrý kokosový cukr

Kdežto cukr kokosový, který se získává v Indonézii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému.

Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.

Je kokosový cukr vhodný pro diabetiky?

Bohužel vás musíme zklamat, ale není. Pokud toto někdo uvádí, jedná se pouze o marketing a nebezpečnou lež. Z hlediska onemocnění diabetes mellitus (cukrovka) ke kokosovému cukru přistupujte jako ke klasickému řepnému cukru.

Použití kokosového cukru

Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.

Složení

100% kokosový cukr

Výživové údaje na 100 g
Energie 1643 kJ / 392 kcal
Tuky < 0,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny < 0,2 g
Sacharidy 95,0 g
    z toho cukry 94,7 g
Bílkoviny 1,3 g
Sůl 0,47 g

Skladování

Skladujte na suchém místě, nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Země původu

Indonésie / Kambodža


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: