Popis
Kukuřičný sirup
Kukuřice u nás není zdaleka tak populární jako třeba ve Spojených státech amerických. Zatímco v USA je kukuřice pěstována takřka na každém rohu – a to k vlastní spotřebě – u nás jsou mnohá kukuřičná pole určena primárně jako krmivo pro dobytek. Ovšem z této jednoděložné rostliny spadající do čeledi lipnicovitých se vyrábí celá řada dalších produktů. Ne všechny jsou určeny k přímé spotřebě jako kupříkladu popcorn a podobně. Sem spadá i kukuřičný sirup, plně přírodní sladidlo, jehož popularita stoupá přímo úměrně s tím, jak klesá spotřeba běžného a nepříliš zdravého bílého řepného cukru.
Jedná se tedy o plně naturální produkt, který se díky své neutrální chuti hodí jako sladidlo do takřka jakéhokoliv pokrmu. Sladit jím lze rovněž většinu nápojů, ať jde o teplý čaj či kávu, nebo vychlazené letní drinky, které postrádají nasládlou chuť.
použití kukuřičného sirupu
Na první pohled připomíná kukuřičný sirup včelí med. Na rozdíl od něj je však tekutější a chuťově méně výrazný. Proto se používá zejména při výrobě cukrářských výrobků a při pečení obecně, neboť se dobře dávkuje a nijak nemění chuť připravovaného pokrmu. Dále ho lze využít k dochucení mnohých nepříliš sladkých jídel. Můžete tedy kukuřičných sirupem sladit například zdravé ovesné a jiné kaše, díky nimž získá jejich chuť úplně nový a nepoznaný rozměr, nebo ho přidávat do jogurtů a tvarohů, čímž si vyrobíte lehkou, chutnou a zdravou snídani.
Kukuřičný sirup ani zdaleka není pouhou náhražkou nezdravého cukru. Jde o plnohodnotné sladidlo, které si svou chutí a univerzálností získalo nejednoho milovníka zdravé stravy. Vyzkoušejte kukuřičný sirup i vy, uvidíte, že brzy na řepný cukr úplně zapomenete.
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.