Popis
Lněný olej za studena lisovaný
Nejlépe uděláte, když budete olej užívat po zhruba dvou až třech lžičkách denně v jídle. Duchutit s ním můžete třeba těstovinový salát nebo připravit zálivku. Jakmile přijdete oleji na chuť, hned budete vědět, kam s ním. Mezi vaše oblíbence se jistě během chvilku zařadí lahodné omáčky s troškou oříškové chuti ze lněného oleje. Pokud byste si snad na chuť nemohli hned zvyknout, nebojte se pro začátek smíchat lněný olej například s olejem olivovým nebo ho užívejte spolu s máslem. Vždy ale buďte na pozoru a pamatujte si, že lněný olej se nemá zahřívat, přidávejte ho až na konec přípravy jídla.
Použití lněného oleje
Používejte ho klidně i na maštění například buchet nebo palačinek, vyzkoušejte s ním prohodit rýži, to je opravdová lahoda! Maštěná nebo dušená mrkev je také ideálním sparing partnerem ke zdravému lisovanému oleji a hlavně – takovou kombinací vznikne nová superpotravina, ze které bude zdraví doslova stříkat! Kombinace s cottage sýrem, tvarohem nebo jogurtem je úplně ideální – navázáním s bílkovinou se totiž stanou tuky rozpustnými ve vodě, a tak bude olej i lépe stravitelný.
Takový zdravoolejový evergreen je i kosmetika – jak na zdravou, vláčnou a jemnou pleť, tak i pevné a netřepící se nehty. Případně i pravidelné zábaly vlasů Vám pomohou zvýšit jejich kvalitu a lesk.
SLOŽENÍ
100% lněný olej
KOUŘOVÝ BOD
107 °C (studená kuchyně)
SKLADOVÁNÍ
Trvanlivost oleje je po otevření cca 3 měsíců, uchovávejte v chladu a chraňte před světlem.
Vlastnosti | Za studena lisovaný |
Země původu | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.