Lněný olej 250ml

 

Pokud jste ještě nevyzkoušeli žádný za studena lisovaný olej, tak lněný olej jistě uspokojí všechny vaše nároky, ať už budou sebenáročnější. Lněné semínko je doslova narvané k prasknutí prospěšnými látkami. A ty se následně právě šetrnou metodou  zpracování (lisováním za studena) zachovají i v oleji.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
4.12.2020
82 Kč / ks
71 Kč bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategorie Oleje
 

Lněný olej za studena lisovaný

Nejlépe uděláte, když budete olej užívat po zhruba dvou až třech lžičkách denně v jídle. Duchutit s ním můžete třeba těstovinový salát nebo připravit zálivku. Jakmile přijdete oleji na chuť, hned budete vědět, kam s ním. Mezi vaše oblíbence se jistě během chvilku zařadí lahodné omáčky s troškou oříškové chuti ze lněného oleje. Pokud byste si snad na chuť nemohli hned zvyknout, nebojte se pro začátek smíchat lněný olej například s olejem olivovým nebo ho užívejte spolu s máslem. Vždy ale buďte na pozoru a pamatujte si, že lněný olej se nemá zahřívat, přidávejte ho až na konec přípravy jídla.

Použití lněného oleje

Používejte ho klidně i na maštění například buchet nebo palačinek, vyzkoušejte s ním prohodit rýži, to je opravdová lahoda! Maštěná nebo dušená mrkev je také ideálním sparing partnerem ke zdravému lisovanému oleji a hlavně – takovou kombinací vznikne nová superpotravina, ze které bude zdraví doslova stříkat! Kombinace s cottage sýrem, tvarohem nebo jogurtem je úplně ideální – navázáním s bílkovinou se totiž stanou tuky rozpustnými ve vodě,  a tak bude olej i lépe stravitelný.

Takový zdravoolejový evergreen je i kosmetika – jak na zdravou, vláčnou a jemnou pleť, tak i pevné a netřepící se nehty. Případně i pravidelné zábaly vlasů Vám pomohou zvýšit jejich kvalitu a lesk.

SLOŽENÍ

100% lněný olej

KOUŘOVÝ BOD

107 °C (studená kuchyně)

SKLADOVÁNÍ

Trvanlivost oleje je po otevření cca 3 měsíců, uchovávejte v chladu a chraňte před světlem.


 

Vlastnosti Za studena lisovaný
Země původu Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE