Mandle pražené, solené

 

Mandle loupané, pražené a solené jsou doslova ořechovou gurmánskou záležitostí. Vzhledem k přítomnosti soli nejsou zrovna kandidátem na prvenství ve zdravém stravování, ale chuťové pohárky vám to jistě odpustí. Pokud občas rádi podlehnete slanému ořechovému mlsání, jsou pražené a solené madle to pravé ořechové.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 145 Kč / ks
od 126 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Mandle pražené solené Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.12.2020
145 Kč / ks
126 Kč bez DPH
   
Mandle pražené solené Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.12.2020
284 Kč / ks
247 Kč bez DPH
   
 

Původ mandlí

Mandloň obecná je strom příbuzný s broskvoní, třešní nebo švestkou. Původ mandloně není přesně znám, ale odhaduje se, že pochází ze Severní Afriky a Asie. Volně rostoucí stromy se pak rozšířily z Balkánu a střední Asie. U Evropanů si mandle získaly oblibu díky Římanům, kteří je objevili v Řecku. V současnosti patří mezi největší pěstitele a dovozce Kalifornie. Ale pěstují se také ve Španělsku, Portugalsku, jižní Francii a Itálii. Známe asi 30 druhů mandlí, ale 5 jich je nejznámějších – Mission, Nonpareil, Californie, Carmel a Valecia.

Mandle solené pražené

Co obsahují mandle?

Mandle jsou malé, ale jsou přeplněné živinami, minerály, stopovými prvky i vitamíny. Větší polovinu mandle tvoří tuky a ve velkém zastoupení zejména nenasycené mastné kyseliny, které prospívají zdraví. Najdeme zde i kyselinu linolovou, která je důležitá pro nervovou soustavu. Dále obsahují bílkoviny, vlákninu a nepatrné množství cukrů. Z minerálů jsou bohaté na vápník, fosfor, hořčík, draslík, železo. Ze stopových prvků je v nich především zinek, měď, mangan a selen. Nesmíme ani zapomenout na vitamíny, mandle obsahují vit. B1,B2, B6, E a ve slupce jsou také antioxidanty. Pravidelně se doporučuje jíst hrst mandlí denně.

Použití

Solené pražené mandle jsou ideální pochoutkou k vínu. Když je smícháte například s arašídy a kešu, tak můžete dostat chutnou směs oříšků, kterou můžete mlsat třeba u dobrého filmu. Přidat je můžete také do zeleninového salátu, který se stane křupavějším. Hodí se také do nádivky, kterou naplníme maso. Pochutnáte si tak na delikátně ochuceném masíčku. Když je najemno nasekáte, můžete jimi ochutit i pomazánky. A vyrobit si můžete i domácí mandlové máslo. K tomu vám stačí jen pražené solené mandle a výkonný mixér.

Složení

Jádra sladkých loupaných mandlí, rostlinné oleje, sůl

Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody

Výživové údaje na 100 g
Energie 2665 kJ / 645 kcal
Tuky 56,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 5,4 g
    z toho cukry 4,0 g
Vláknina 11,5 g
Bílkoviny 24,2 g
Sůl 1,4 g

Země původu

USA, praženo v České republice

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 31.5.2020
Výborné
5
Avatar autora | 8.12.2019
Vynikající
5
GB Avatar autora | 5.12.2019
Super
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE