Popis
Mandlová mouka z neloupaných mandlí
Mouka z neloupaných mandlí má tmavší barvu než je tomu u mouky z mandlí blanšírovaných. Mandlová mouka natural je totiž vyrobena z neloupaných mandlí, které jsou namleté na jemno. Mouka tedy obsahuje i tmavou slupku, která v mouce zvyšuje podíl vlákniny. Mandlová mouka z neloupaných mandlí je přirozeně bezlepková. Využijte ji při pečení dezertů, koláčů, buchet, nebo třeba müsli.
Mandlovou moukou zjemněte linecké těsto při přípravě vánočního cukroví nebo korpus při přípravě narozeninového dortu. Kromě pečení musíte vyzkoušet i výrobu domácího mandlového mléka – jednoduše mandlovou mouku vylouhujte po dobu asi tří hodin ve vodě, poté rozmixujte, až nápoj vypění a dle potřeby doslaďte medem nebo javorovým či datlovým sirupem. Mouku z naší nabídky využijí ve své kuchyni i ti z vás, kteří neholdují živočišné stravě a jsou vegani či vegetariáni, její použití můžeme jen doporučit i v rámci paleo diety. My nedáme dopustit na paleo oříškové brownies – potřebujete pouze vejce, med, čokoládu, máslo, ořechy a právě mandlovou mouku. Během chvilky máte skvělý dezert i pohoštění.
Složení
100% rozemletá jádra neloupaných mandlí
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2593 kJ / 628 kcal |
Tuky | 56,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,5 g |
Sacharidy | 18,67 g |
z toho cukry | 4,63 g |
Vláknina | 12,0 g |
Bílkoviny | 21,0 g |
Sůl | 0,05 g |
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výrobek může obsahovat stopy arašídů a ostatních skořápkových plodů.
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.