Popis
Mandlový olej lisovaný za studena
Mandlový olej je jedním z těch nejcennějších rostlinných olejů. Lisování semen mandloně metodou za studena zachová v koncovém výrobku všechny vitamíny, minerály živiny. Veškeré prospěšné látky tak zůstávají v oleji a Vy tak můžete okamžitě a velice jednoduše pomoci svému organismu. A určitě nebudete první – mandlový olej se využíval již ve starém Řecku a Římě, a to jako kosmetický základ a nejlepšího pomocníka pro získání vláčné pleti, zdravých a lesklých vlasů či jemné pokožce celého těla. Při kontaktu s lidskou pokožkou olej nezanechává mastnou stopu, skvěle se vstřebává a má dokonalé aroma.
Obsahuje vitaminy A, E, minerály (draslík, vápník, křemík, hořčík, fosfor, síru, nikl, zinek, selen), glyceridy (kyselina olejová - 80%, linolová - 15%, palmitová a myristová), sacharózu a asparagin. Je vynikající na trávicí systém - překyselení žaludku, na regeneraci jaterních buněk, při špatné funkci žlučníku, při onemocnění střev zklidňuje. Běžně se přidává do všech léků určených pro rekonvalescenci po nemocech. Zlepšuje kvalitu spánku. Zlepšuje kvalitu vlasů, nehtů a pokožky. Jako masážní olej působí pozitivně při problémech svalových křečí a problémech kloubů.
Použití mandlového oleje
Nebojte se vyměnit svůj denní či noční krém a sáhněte po přírodní síle. Po holení, depilaci či na popraskané rty – olej z mandlových semen pomůže s veškerými pleťovými nedokonalostmi. Naneste mandlový olej do délek svých vlasů – zhruba od uší – a zabalte nahřátým ručníkem. Svoji hřívu po odejmutí zábalu nepoznáte! Na nekvalitní, lámavé a třepivé nehty stačí jednou až dvakrát týdně promasírovat okolí nehtu a nehtovou kůžičku, Vaše ruce budou s krásnými nehty vypadat okamžitě jinak!
Olej ale můžete využít i v kuchyni a vytěžit z jeho lahodné oříškové chuti. Ať už milujete salátové zálivky, omáčky na těstoviny nebo pomazánky, určitě ho najdete uplatnění. Milovníci ryb, masa a sýrů již mají lahvičku mandlového zázraku ve svém arzenálu, příprava takovýchto pokrmů se bez něj prostě neobejde! Při domácím pečení a přípravě dezertů musíte mandlový olej také vyzkoušet, Vaše výtvory pak budou chutnější a jemnější.
SLOŽENÍ
Blanšírované mandle
(lisováno metodou za studena)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 3404 kJ / 813 kcal |
Tuky | 92,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,0 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
KOUŘOVÝ BOD
107°C (studená kuchyně - kosmetika)
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v chladu.
Baleno v ochranné atmosféře.
upozornění
Případný zákal není na závadu. Je to charakteristický jev za studena lisovaného oleje.
země původu
USA
Vlastnosti | Za studena lisovaný |
Lisováno za studena | Ano |
Alergen | Skořápkové plody (mandle) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.