Popis
Miso Hikari pasta červená
Miso je pasta z fermentovaných sójových bobů a představuje pátou chuť tzv. umami. V japonské kuchyni se používá jako ochucovadlo. V závislosti na použitých surovinách a délce fermentace se barva misa pohybuje od smetanově bílé přes žlutou a červenou až po tmavě hnědou. Liší se také chuť od nasládlé až po výrazně pikantní umami.
Použití
Miso je nízkokalorické a dobře stravitelné. S touto pastou můžete připravovat různá jídla, např. lahodnou miso polévku s mořskými řasami a tofu, pastu použijte k marinování masa před grilováním, do dresinků a omáček. Červená miso pasta je více aromatičtější a méně sladká než bílá varianta.
SLOŽENÍ
Voda, sójové boby 30 %, rýže, sůl, alkohol
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 842 kJ / 201 kcal |
Tuky | 5,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Sacharidy | 25,0 g |
z toho cukry | 11,0 g |
Bílkoviny | 10,0 g |
Vláknina | 4,1 g |
Sůl | 11,3 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v suchu, chladu a temnu
Země původu
Japonsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.