Popis
nekton šproty naložené v rajčatové omáčce
Šproty Nekton s omáčkami jsou ideální jako rychlá svačina nebo večeře. Můžete je jíst jen tak s chlebem, nebo je třeba přidat do těstovin.
Šprot obecný je malá ryba z čeledi sleďovitých. Dorůstá do maximální délky 16 cm, ale lovena je většinou ve velikosti 8-12 centimetrů. Lovena je převážně v Baltském moři a jsou to právě pobaltské země, kde je dlouhá tradice výroby uzených šprotů, které jsou i u nás populární a zdravou delikatesou.
Šprot, který se dostane do konzervy, je většinou něco málo přes rok starý a díky tomu, že se krmí planktonem a má rychlý přírůstek masa, na něho nemá případné znečištění moře velký vliv.
Šproty mají ve svém mase vysoký obsah bílkovin – 18.5 gramu na 100 gramů masa a velký obsah omega 3 mastných kyselin - 2,2 g na 100 gramů.
Složení
50% Šproty -šprot obecný (Sprattus sprattus) bez hlavy, 50% rajčatová omáčka (rajčatový protlak, cukr, řepkový olej, pšeničná mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, sušená cibule mletá, jedlá sůl, zahušťovadlo: guma guar, směs koření, výtažek z celeru, sladké papriky a nového koření.
Sterilovaná rybí konzerva.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 516 kJ / 123 kcal |
Tuky | 5,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,5 g |
Sacharidy | 7,3 g |
z toho cukry | 4,1 g |
Bílkoviny | 12,0 g |
Sůl | 1,5 g |
Skladování
Skladujte a uchovávejte při teplotě od 2°C do 28°C.
Země původu
Polsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.