Nenechte si proklouznout mezi prsty dopravu ZDARMA! Do výdejních míst PPL celý leden hradíme dopravu za Vás!
 

Nestlé slazené kondenzované mléko (3 kusy)

 

Slazené kondenzované mléko Nestlé je vyrobené z čerstvého mléka a je skvělou přísadou pro všechny vaše dezerty, tvarohové koláče, řezy a dorty. Udělejte si s pomocí tohoto mléka svůj vlastní domácí karamel, příprava je velmi snadná.

PALM, GLUTEN, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
6.2.2023
189 Kč / ks
164 Kč bez DPH
   
Značka Nestlé
Kategorie Mléka
 

Nestlé - slazené kondenzované mléko

Slazené kondenzované mléko Nestlé je vyrobené z čerstvého mléka a je skvělou přísadou pro všechny vaše dezerty, tvarohové koláče, řezy a dorty. Udělejte si s pomocí tohoto mléka svůj vlastní domácí karamel, příprava je velmi snadná.

jak vyrobit domácí karamel

Než začnete připravovat karamel z kondenzovaného mléka je důležité vědět, k jakému účelu ho budete používat. Pokud budete vařit kondenzované mléko podle níže uvedeného postupu 1,5 - 2 hodiny bude výsledek viskózní, nepříliš hustý a ve spojení s povoleným máslem (150g) bude ideální na potírání sušenkových dortů a dezertů. Také ho můžete nalít na palačinky nebo tvarohové koláče.

Pokud budete kondenzované mléko vařit asi 4 hodiny bude konzistence hutná a hustá. Pokud lžíci s karamelem otočíte, nevyteče ani nespadne. Husté a tmavé kondenzované mléko je vhodné k potření oplatkových dortů nebo náplní do moučníků.

Jak postupovat při vaření:

Vložte uzavřenou plechovku do hrnce na bok a zalijte vodou tak, aby hladina vody byla několik centimetrů (4-5cm) nad plechovkou. Plechovku můžete dát i nastojato pokud máte malý hrnec, ale po přivedení vody k bodu varu se pod plechovkou začnou tvořit bubliny a plechovka by mohla vytvářet hluk.

Přiveďte vodu k varu a poté plamen stáhněte a nechte probublávat pod pokličkou 1,5 - 2 hodiny (doba vaření závisí na účelu). Z ekonomických důvodů můžete vařit najednou i více plechovek. Je důležité, aby plechovka byla stále celá ponořená do vody. Každých 30 minut raději zkontrolujte zda tomu tak je, popřípadě vodu dolijte! Pokud by se voda vyvařila mohla by plechovka prasknout! 

Hotové kondenzované mléko musí dobře vychladnout. Nejlepší je nechat ho vychladnout přirozeně, aniž byste ho vyjímali z vody, ve které se vařilo. Nechte ho vychladnout třeba přes noc. Můžete ho také ochladit pod studenou vodou, ale je tu určité riziko, že mléko může být stále tekuté a velmi horké.

SLOŽENÍ

Plnotučné mléko, cukr, laktóza, obsah tuku 8%, mléčná sušina 20%

Výživové údaje na 100 g
Energie 1359 kJ / 322 kcal
Tuky 8,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 5,0 g
Sacharidy 55,0 g
    z toho cukry 55,0 g
Bílkoviny 7,5 g
Sůl 0,25 g

Skladování

Skladujte na chladném a suchém místě.

upozornění

Nevhodné jako mléčná výživa pro děti do dvou let.

Země původu

Švýcarsko


  

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: