Popis
organic Panela sirup (Piloncillo sirup)
BIO Panela Sirup je tradiční latinskoamerické přírodní sladidlo husté konzistence s velmi lahodnou karamelovou chutí a vůní melasy. Používá se zejména v Kolumbii, Peru nebo Ekvádoru. Ve Střední Americe je sirup z panely známý také jako "Papelón", v Mexiku "Piloncillo", v Ekvádoru, Peru a Bolívii se nazývá "Chancaca".
Vyrábí se z přírodní bio třtinové šťávy v níž jsou zachovány základní složky cukrové třtiny, včetně stopových minerálů, vitamínů, aminokyselin, bílkovin a antioxidantů. Produkt je tak bohatý na živiny, jako je železo, draslík a vápník.
Použití
Panela sirup je výborné sladidlo pro slazení kávy, čaje, džusů nebo smoothie. Lze použít v teplé i studené kuchyni. Jeho sladivost je srovnatelná s klasickým cukrem 1:1, takž tam kde běžně použijete lžičku cukru, tam dejte lžičku tohoto organického sirupu.
Sirup Panela je skvělý i na pokapání čerstvého ovoce, zejména plátků grapefruitu nebo ananasu. Panela sirup můžete také použít jako alternativu javorového sirupu na palačinky nebo vafle. Panela sirup smíchaný s limetkou používá mnoho babiček v Kolumbii na pomoc při příznacích chřipky. V Kolumbii se také sirup používá v nápoji zvaném „Agua De Panela“.
Složení
72% BIO panela*, voda, BIO citronová šťáva*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1195 kJ / 285 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 70,0 g |
z toho cukry | 70,0 g |
Bílkoviny | 0,4 g |
Sůl | 0,05 g |
*Obsah soli je způsoben výhradně přítomností přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Skladování
Skladujte v přirozených podmínkách, vyhněte se extrémním teplotám a vlhkosti.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Země původu
Kolumbie (mimo EU)
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.