Paw San Barmská rýže

 

Objevte jedinečnou chuť Myanmarské rýže Paw San Hmwe - nejuznávanější vysoce kvalitní rýže na světě. Oceněna jako nejlepší rýže na Rice Trader's Rice Conference 2011 ve Vietnamu.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 79 Kč / ks
od 71 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Rýže
Zvolte variantu
Paw San Barmská rýže Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.4.2024
79 Kč / ks
71 Kč bez DPH
   
Paw San Barmská rýže Vital Country Množství: 3000 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.4.2024
219 Kč / ks
196 Kč bez DPH
   
 

rýže paw san z myanmaru (barmy)

Myanmarská rýže Paw San Hmwe je jednou z celosvětově nejuznávanějších vysoce kvalitních rýží. Byla oceněna jako nejlepší rýže světa na světové konferenci Rice Trader's Rice Conference v roce 2011, která se konala ve Vietnamu.

Paw San Barmská rýže - z boku

Paw San rýže má jedinečné aroma podobné jasmínové rýži a po uvaření je nadýchná podobně jako rýže basmati. Krátká zrna této rýže se mohou po vaření prodloužit dokonce trojnásobně oproti své původní velikosti, podobně jak tomu je po uvaření nekterých druhů rýže Basmati. 

Vzhledem k vysoké domácí poptávce a nízké výnosnosti se rýže Paw San vyváží do ostatních zemí světa pouze v omezeném množství.

Příprava

Rýži nejprve propláchněte a poté vsypte do hrnce s vroucí vodou v poměru 1 hrnek rýže na 2 hrnky osolené vody. Vaříme na mírném plamenu 15 - 20 minut dokud rýže nezměkne. V průběhu vaření zkoušíme její měkkost. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu a necháme rýži chvilku odpočinout pod pokličkou.

Složení

100% rýže Paw San

Výživové údaje na 100 g
Energie 1454 kJ / 350 kcal
Tuky 0,5 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 79,0 g
    z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 8,0 g
Sůl g

Země původu

Myanmar (Barma)

Skladování

Skladujte v suchu temnu do 20 °C.

Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: