Peperoncino Drago celé sušené 30 g

 

Italské „dračí“ papričky Peperoncino Drago nic nezapřou ze svého jižanského temperamentu. Pálí sice krátce, zato ovšem vydatně a intenzivně. Celé sušené plody jsou skvělé pro přípravu italských jídel a delikates, díky jejich příbuznosti k papričkám Thai Dragon je ale využijete i do jídel asijské kuchyně nebo k nakládání. Pálivost: cca 50 000 - 75 000 SHU.

PALM, VEGAN, GLUTEN, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
14.5.2021
79 Kč / ks
69 Kč bez DPH
   
Značka The ChilliDoctor
Kategorie Celé papričky
 

Peperoncino Drago celé sušené papričky

Papričky Peperoncino Drago pochází z Itálie a ačkoliv tato země není chilli úplně proslulá, tyhle malé ďáblíky rozhodně stojí za to vyzkoušet. Někdy se jim také říká "drago chilli" nebo jednoduše "dragon". Význam jejich názvu je prostý. "Peperoncino" znamená v italštině chilli paprička a "drago" je drak. 

Jsou příbuzné papričkám Thai Dragon. Těch totiž existuje velké množství odrůd, které rostou nejen v Asii, ale i v nejrůznějších koutech světa. Všechny tyto odrůdy mají podobně špičatý a protáhlý tvar, jasně červenou barvu i podobnou pálivost. Ta se průměrně pohybuje kolem 50,000 – 75,000 SHU, může ale překročit i hranici sta tisíc. Mají tenčí slupku, jsou proto ideální k sušení a mletí na chilli vločky nebo prášek.

Peperoncino Drago celé sušené 30 g - detail

Peperoncino Drago jsou také pálivostí i chutí podobné papričkám Bird's Eye. Mají sice méně výrazné chuťové tóny, zato vydatně pálí. Krátce, ale intenzivně. Na druhou stranu, díky tomu si je můžete v jídle vychutnávat i ve větším množství (pokud si na to samozřejmě troufnete).

Jak už jsme naznačili, pěstují se na polích v Itálii, konkrétně ve městě Polla, kterému v antice přezdívali "City of the Sun" neboli slunečné město. Je tu totiž téměř celoročně teplé počasí a neustále zde svítí slunce. A v takovém podnebí se těmto papričkám daří.

Kde všude se dají používat?

V Itálii se papričky Drago běžně přidávají do sicilských rajčatových pest, sals a jiných omáček, dresinků či zálivek. Skvěle nakopnou i obyčejný zeleninový salát nebo jakékoliv masové a zeleninové jídlo. Vyzkoušet také můžete tradiční italský pikantní základ do nejrůznějších pokrmů středomořské kuchyně: Drago chilli orestujte společně s plátky oliv a česneku. 

Pro jejich drobný tvar a intenzivní pálivost jsou ideální k nakládání do vinného octa, olivového oleje, medu nebo čirého alkoholu. Stačí je nechat louhovat pár dnů až několik týdnů a dodat i obyčejným kuchyňským surovinám ten správný říz. Pokud máte rádi pikantní chutě opravdu v čemkoliv, pár kousků Peperoncino Drago se neztratí ani v nakládané zelenině, nakládaných sýrech nebo v české klasice – utopencích.

Vzhledem k jejich příbuznosti s papričkami Thai Drago najdou určitě své využití i v pokrmech asijské kuchyně. Jejich spíše neutrální chuť nebude přebíjet ostatní suroviny a umožní vám vychutnat si poctivé pálení. V asijských jídlech se tyto papričky výborně doplňují například s kokosovým mlékem, limetkovou a citronovou šťávou, arašídy, koriandrem i mátou, lilkem, bramborami i všemi druhy masa.

Země původu

Itálie


  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE