• 1 z 3
 

Pernerka Mouka žitná celozrnná hladká

 

Základem vynikajícího chleba, koláčků, a dalších slaných a sladkých dobrot je kvalitní mouka. Pernerka žitná celozrnná hladká je mouka s tradicí, vyrobena z českého žita, díky které budou vaše výrobky jednoznačně neodolatelné.

GMO, VEGAN

od 22 Kč / ks
od 19 Kč / ks bez DPH
Značka PERNER
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Žitná celozrnná mouka hladká 1000g Pernerka Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 13.8.2020
22 Kč / ks
19 Kč bez DPH
   
Pernerka Mouka žitná celozrnná hladká 3000g Množství: 3000 g Skladem
Můžeme doručit do: 13.8.2020
60 Kč / ks
52 Kč bez DPH
   
Pernerka Mouka žitná celozrnná hladká 5000g Množství: 5000 g Skladem
Můžeme doručit do: 13.8.2020
92 Kč / ks
80 Kč bez DPH
   
 

Pernerka Žitná celozrnná hladká mouka

Už po generace se podle zkušených mlynářů rodiny Pernerů, v nejmodernějším mlýně v Česku, zpracovává žito z českých polí. Pečlivě přebrané žito je šetrně pomleto i se zrnem a mouka si tak zachovává důležité výživové vlastnosti. Díky unikátní technologii je navíc struktura této celozrnné mouky opravdu jemná.

Žito a z něj vyrobená mouka je velkým zdrojem vlákniny, bílkovin, vitamínů, antioxidantů i minerálů, a je tak daleko zdravější a lepší volbou než pšeničná mouka. Výrobky z žitné mouky získávají jinou chuť, hutnou strukturu a na dlouho nás zasytí. A pečivo z žitné mouky vydrží déle čerstvé a vláčné. Tmavé pečivo v obchodech je často uměle dobarvováno a dochucováno karamelem, aby působilo na zákazníky zdravěji a přitom z něj nezískáme nic víc než z pšeničné mouky. Připravte si proto raději domácí, poctivé a kvalitní pečivo z žitné celozrnné hladké mouky.

Použití

Upečte si tak třeba čerstvý, křupavý a voňavý domácí chléb, kaiserky, dalamánky či bulky. Oproti pšeničné mouce má žitná mouka daleko méně lepku, a tak je potřeba při výrobě kynutých těst k žitné mouce přidat jinou mouku s vyšším obsahem lepku. Na 4 díly žitné mouky je potřeba dodat 1 díl jiné mouky, pšeničné nebo třeba špaldové, aby těsto správně vykynulo. Anebo si rovnou dopředu připravte žitný kvásek, který můžete po delší dobu využívat ke kynutí.

Žitnou mouku můžete také přidat do těsta na sladké koláčky, buchty, brownies, perníčky či medovník. Mlsání bude tak zase o něco zdravější. Vyzkoušejte také z žitné mouky palačinky, knedlík či těsto na pizzu. Nejen, že tělu dodáte prospěšné živiny, ale také si zaručeně pochutnáte. A s žitnou celozrnnou hladkou moukou nemusíte jen péct, ale hodí se i na vaření, třeba k zahušťování polévek a omáček.

Složení

100% žitná mouka

Výživové údaje na 100 g
Energie 1449 kJ / 342 kcal
Tuky 1,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
Sacharidy 72,1 g
    z toho cukry 1,8 g
Bílkoviny 6,1 g
Vláknina 9,0 g
Sůl g

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75%.

Země původu

Česká republika


 

Druh mouky Žitná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
AH Avatar autora | 24.7.2020
Nejlepší mouka na pečení koláčů a chleba. Má vynikající chuť a dobře se s ní pracuje.
5
P Avatar autora | 27.6.2020
Super mouka, skvělý kvásek!
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE