Popis
Pšeničná mouka chlebová - T 1050
Pšeniční mouka chlebová je speciální typ mouky a od klasické pšeničné mouky se liší tmavší barvou a drsnější strukturou. Mouka na sebe váže více vody a s těstem se tak lépe pracuje. Pšeničná mouka chlebová má také více vlákniny a minerálů než pšeničná hladká mouka. A také dodá pečivu tmavší barvu, chlebové aroma i chuť. Upečete z ní výborný chléb a jiné chlebové pečivo, ať už jej upečete v domácí pekárně, troubě či peci.
A co se ukrývá pod označením T 1050? Jde o množství popela neboli minerálních látek, které zůstane po spálení 100g mouky. Obecně platí, že čím vyšší číslo mouka má, tak tím je mouka více vymletá, tmavší, má méně lepku a zároveň má vyšší obsah minerálů. Chlebová pšeničná mouka zaujímá místo v předních příčkách mezi pšeničnými moukami. Tato pšeničná mouka chlebová pochází z negeneticky modifikované pšenice, která vyrostla v našich krásných českých krajinách.
Použití
Slunečnicový chléb, bramborový, pohankový, grahamový, žitný, vícezrnný, všude tam se vám pšeničná chlebová mouka hodí. Pokud při pečení použijete mouku, která má nízký až nulový obsah lepku (ořechové mouky, žitná mouka, pohanková, sójová) a chcete, aby se s těstem dobře pracovalo, nebo aby těsto vykynulo, tak se stačí přidat ve správném poměru pšeničnou chlebovou mouku a zaručeně máte po problému. A při pečení dalamánků, housek i baget se budou sbíhat sliny nejen vám, ale i vašim sousedům.
Složení
100% pšeničná mouka
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1494 kJ / 353 kcal |
Tuky | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,23 g |
Sacharidy | 69,1 g |
z toho cukry | 1,7 g |
Bílkoviny | 13,2 g |
Vláknina | 4,2 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75%.
Země původu
Česká republika
Druh mouky | Žitná |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.