Quinoa bílá BIO

Neohodnoceno
 

Quinoa je přirozeně bezlepková a lehce stravitelná superpotravina. Quinoa je ideální přílohou - lze ji použít všude tam, kde běžně používáte rýži nebo kuskus. Quinoa v sobě ukrývá celou řádu minerálních látek, vitamínů a je velmi kvalitním zdrojem bílkovin.

tags all

od 39 Kč / ks
od 34 Kč / ks bez DPH
Značka Wolfberry
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
quinoa wolfberry bio 500 g Množství: 200 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 30.5.2019
39 Kč / ks
34 Kč bez DPH
   
quinoa wolfberry bio 500 g Množství: 500 g Momentálně nedostupné 80 Kč / ks
70 Kč bez DPH
 

BIO quinoa bílá

Quinoa je málo známá rostlina, u nás není příliš rozšířená. Patří mezi nejstarší obiloviny a vyznačuje se skvělou chutí. Původem je z jižní Ameriky, kde byla od pradávna využívána denně. Jde o rostlinu, která má vysoký obsah živin a především bílkovin. Vyrovná se hodnotově masu, je výbornou náhradou pro vegetariány. Obsahuje lysin v takovém množství jaké má sója. Quinoa se pěstuje v Brazílii, Kolumbii, Peru a dalších zemích Latinské Ameriky. Drobná kulatá zrnka si snadno spletete s kuskusem nebo amarantem.

Jak se quinoa používá?

Ideální příloha ke grilované zelenině, do všech pokrmů, kde jsme doposud používali rýži, do salátů, rizota, do polévky, do sladkých i slaných kaší, vhodná také na klíčení, dokonce si ji můžeme doma pomlýt a vyrobit si z ní mouku. Vzhledem k tomu, že Quinoa přirozeně neobsahuje lepek je dobré tuto mouku zkombinovat s jiným typem mouky (pečivo by nedrželo při sobě). Quinoa mouky přidávejte max. 10% Lze ji také použít k zahuštění polévek. Pro přípravu lahodné snídaně lze Quinou zkombinovat se sušeným ovocem, medem apod. Quinoa je šikovná potravina, kterou ve své kuchyni využije každý. Přesvědčte se o tom i vy.

Příprava a druhy Quinoy

Připravuje se obdobně jako rýže, kdy do 1 dílu Quinoi přidáte 2 díly vody, následně získáte lehkou a nadýchanou hmotu, která má lehce oříškovou chuť.

Quinoa je bílá, černá nebo červená. Každá z nich má jiný obsah saponinu. Bílá Quinoa má chuť nasládlou, černá a červená naopak mnohem zemitější. Quinou lze konzumovat v jakémkoliv množství, stejně jako jiné obiloviny. Její výhodou je právě přirozená bezlepkovost. Quinoa by měla být součástí vašeho nového, zdravého jídelníčku.

Skladování

Uchovávejte při teplotách do 25 stupňů celsia a ideálně se vyhněte místům s vysokou vlhkostí. Jinak není její skladování ničím odlišné například od rýže, po přesypání do skleněné nádoby se dá skladovat dlouhodobě.


 

Vlastnosti BIO, Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE