Popis
rakytník řešetlákový sušený mrazem
Rakytník oceníte pro podporu imunity, trávení, močového ústrojí i činnost srdce. Obsahuje 200x více vitamínu C než citron. Najdete v něm ale i betakaroten, vitamíny E, D, K, B, železo, mangan či bór. K tomu přidejte organické kyseliny, pektin a flavonoidy. Rakytník je prostě super potravina, kterou rozhodně musíte mít doma. A díky lyofilizaci si jej můžete vychutnat během celého roku.
Rakytník má specifickou chuť, od trpké, kyselé až po sladkou. Po lehkém křupnutí vás čekají semínka, kde se ukrývá cenný rakytníkový olej. Lyofilizovaný rakytník je k nerozeznání od toho čerstvého. Neobsahuje konzervanty, barviva ani přidaný cukr. Zpracován byl v Česku, kde byly pečlivě vybrány jen zralé bobulky.
10 TOP BENEFITŮ LYOFILIZOVANÉHO OVOCE
- chutná jako čerstvé ovoce
- voní jako čerstvé ovoce
- zachová si maximum vitamínů a nutričních hodnot
- zachová si maximum minerálů a živin
- má krásnou přirozenou barvu
- má přirozenou strukturu
- neobsahuje SO2 ani jiné „éčka“
- neobsahuje přidaný cukr
- neplatíte za vodu, ale za ovoce plné vitamínů!
- Vydrží dlouho při správném skladování
Použití
Nejznámějším využitím rakytníku je vypití jeho extraktu. I z lyofilizovaného rakytníku si můžete připravit zdravý a lahodný čaj, oslazený třeba medem. Bobulky celé nebo i nadrcené můžete přidat do obilninové kaše, smoothies, tvarohu i jogurtu. Dá se také využít při přípravě müsli směsí i tyčinek.
Co je to lyofilizace
Díky lyofilizaci si můžete své oblíbené ovoce vychutnat kdekoli a kdykoli. Šetrný proces, kdy se ovoce suší mrazem, zajišťuje, že v ovoci zůstávají zachovány vitamíny, minerály a další látky. Chuťové pohárky také nejsou o nic ochuzeny. Barva i vůně je stejná nebo dokonce i výraznější než u čerstvého ovoce. Konzervanty nejsou potřeba, lyofilizované ovoce vydrží při správném skladování opravdu dlouho.
Složení
100% lyofilizovaný rakytník
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1569 kJ / 374 kcal |
Tuky | 27,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,7 g |
Sacharidy | 21,0 g |
z toho cukry | 8,5 g |
Bílkoviny | 8,1 g |
Sůl | 0 g |
vyrobeno
Česká republika
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.