Popis
rambutan v sirupu
Rambutan jsou kulovité nebo oválné, zeleno růžové až karmínově červené plody velikosti 3–6 cm, pokryté dlouhými měkkými ostny, které u starších plodů od špiček černají. Pod pevnou ale křehkou kožovitou slupkou rozdělenou na tři části se nachází šťavnatá, sklovitě žlutobílá dužina příjemné sladkokyselé, aromatické chuti. Uprostřed plodu bývá oválné lesklé hnědé semeno o velikosti 2–3 cm. Plod je velmi podobný liči, vzhledem i chutí, která je však u rambutanu výraznější.
Složení
Rambutan 40,7% (Nephelium lappaceum), voda, cukr, kyselina citrónová.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 318 kJ / 75 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 18,0 g |
z toho cukry | 18,0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,09 g |
Skladování
Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 2 dnů.
Země původu
Thajsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.