Popis
Řecký Olivový olej na smažení
Co jsou vlastně pokrutiny? Jsou to zbylé části, které zůstaly po lisování panenských olivových olejů. Tyto pokrutiny se dále mechanicky zpracují. Vzniklý olej se ještě smíchá s množstvím panenského olivového oleje. A vzniká olivový olej vhodný na smažení.
Použití
Jak jsme již zmínili, řecký olivový olej z pokrutin je vhodný zejména na smažení masa, ryb i zeleniny. Osmahněte si na řeckém olivovém oleji také cibulku nebo výborná míchaná vajíčka. Dodejte olivovému oleji novou vůni i chuť díky bylinkám. Odlijte si část olivového oleje z pokrutin do sklenic a přidejte česnek, sušené chilli papričky, rozmarýn nebo citrónovou kůru. Olivový olej získá novou chuť a intenzivní aroma, takže vaše pokrmy budou ještě lepší.
KOUŘOVÝ BOD
238°C (teplá kuchyně - vhodný na smažení)
SKLADOVÁNÍ
Skladujte na chladném a tmavém místě. Neskladujte v chladničce.
Vlastnosti | Za studena lisovaný |
Země původu | Řecko (Kréta) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.