Ricefield lepkavá rýže 1kg

 

Pečlivě tříděná lepkavá rýže z vietnamských rýžových polí. Vhodná jako příloha nebo k přípravě dezertů.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
30.9.2022
85 Kč / ks
74 Kč bez DPH
   
Značka Ricefield
Kategorie Rýže
 

Ricefield lepkavá rýže - sladká rýže

Lepkavá rýže je surová zrnitá rýže, která se pěstuje především v jihovýchodní a východní Asii. Vyznačuje se výraznou chutí a vysokou lepkavostí po uvaření. Zrna během varu ztratí hodně škrobu a stanou se průhlednými. Variantou této rýže je i černá lepkavá rýže.

Tato rýže je obzvláště vhodná pro výrobu sladkých pokrmů, a proto se také někdy označuje jako sladká rýže.

jak uvařit lepkavou rýži

Příprava lepkavé rýže ve vodě: rýži důkladně propláchneme tekoucí vodou, dokud neodtéká čirá tekutina. Na jeden díl rýže přidejte jeden díl vody a přiveďte vodu k varu. Množství vody lze upravit podle požadavků na konzistenci rýže. Po dosažení bodu varu plamen ztlumte, přiklopte pokličkou a vařte na mírném plamenu 15 - 20 minut. Poté hrnec odstavte a nechte rýži ještě dojít zhruba 20 minut.

Příprava lepkavé rýže v páře: rýži důkladně propláchneme tekoucí vodou a necháme ve studené vodě 9 - 10 hodin. Poté vodu odcedíme a rýži osolíme podle chuti. Vaříme v páře na mírném plamenu zhruba 40 minut do měkka.

Složení

100% Rýže lepkavá

Výživové údaje na 100 g
Energie 1499 kJ / 353 kcal
Tuky 0,7 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 79 g
    z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 7,2 g
Sůl 0,01 g

Země původu

Vietnam

Skladování

Skladujte v suchu a chladu.


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: