Rýže Basmati RANA 2 kg

 

Rýže Basmati RANA patří k mimořádně kvalitní odrůdě dlouhozrnné rýže. Ne nadarmo znamená basmati v hindšině královna vůní. Její aroma i chuť je delikátní s jemnými tóny po oříšcích. A pokud ji připravíte správně, zaručujeme, že budete nadmíru spokojeni.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
29.1.2021
140 Kč / ks
122 Kč bez DPH
   
Značka RANA
Kategorie Rýže
 

rana basmati rýže

Optimální klima na území Pakistánu v podhůří Himalájí, voda z tajících ledovců, to je tajemství, které dává rýži Basmati RANA znamenitou kvalitu s nezaměnitelnou vůní a chutí. Tímto a dlouhým bíle zbarveným zrnem je basmati typická. Je lehce stravitelná, bezlepková a při správné přípravě je sypká, což je rozdíl oproti jasmínové rýži, která je lepkavější. A pro aromatičtější chuť můžete při přípravě použít kardamon, kurkukumu, skořici nebo hřebíček, čímž se přiblížíte ještě blíže k indické kuchyni, kde je basmati nejoblíbenější surovinou.

jak vařit rýži basmati

1. Rýži několikrát propláchněte.

2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.

3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!

4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.

7. Sundejte fólii, načechrejte rýži vidličkou a můžete podávat.

8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená

Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od zn. RANA jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. Aby byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme. 

Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou.

Složení

100% Rýže Basmati

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Země původu

Pákistán


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE