Rýže Basmati Tilda 1 kg

 

Perfektní oříškové aroma, dokonalá chuť a jemná struktura, to je rýže Basmati Tilda. Tato rýže pochází z jižních svahů Himalájí a jde o jedničku na trhu mezi rýžemi. Připravit z ní můžete hlavní chod, přílohu i salát.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
24.9.2020
145 Kč / ks
126 Kč / ks bez DPH
   
Značka Tilda
Kategorie Rýže
 

Rýže pure basmati tilda 

Jen kvalitní rýže vám zaručí, že výsledný pokrm bude chutnat božsky. Rýže Basmati od anglické společnosti Tilda s dlouholetou tradicí má opravdu špičkovou kvalitu. Její zázračná vůně i vynikající chuť byla právem ohodnocena jako jedna z nejlepších rýží mezi odrůdami Basmati

Rýže Basmati Tilda se pěstuje v Pákistánu a Indii na jižních svazích Himalájí, kde jsou rýžová pole zalévaná vodou z tajících ledovců. A nejen, že její chuť a vůni si zamilujete, ale je také bezlepková, lehce stravitelná, dietní a nutričně velmi hodnotná.

Evropská, orientální či indická kuchyně, rýže Basmati Tilda chutná úžasně v mnoha kombinacích. Ať už ji použijete jako základ rizota, přílohu k masům nebo smaženou. Ovšem aby byl pokrm opravdu vynikající, nesmíte podcenit přípravu.

O značce Tilda

Tilda byla založena v Londýně počátkem 70. let. Název společnosti je kombinací zakladatelů dcer Tila a Daksha. První basmati rýže byly představeny ve velkých pytlech pro všechny, kteří hledali aromatickou basmati rýži, která byla v 70. letech převážně ve Velké Británii. Tilda dnes nabízí širokou škálu produktů, které se používají v různých koutech světa. Od Jamajky, Pákistánu, Afriky, Kantonu až zpět na Brick Lane v Londýně.

Příprava

  1. Rýže obsahuje škrob, který způsobuje její lepivost. Proto rýži důkladně a několikrát propláchněte. Pár kapek octa do hrnce před vařením může také napomoci nižší lepivosti.
  2. Dušení, ne vaření, je správná příprava rýže Basmati. Na jeden díl rýže patří dva díly vody, rozhodně ne více. Sůl přidejte do hrnce již před vařením, takto se ideálně vsákne do rýže.
  3. Zajistěte dostatečně hrnec před únikem páry. Pro utěsnění můžete použít hliníkovou fólii, kterou hrnec přikryjte chvíli před bodem varu. Na fólii pak položte i pokličku.
  4. Po varu snižte teplotu na minimum a rýži duste 15 minut. Pak ji nechte ještě v hrnci 5 minut dojít mimo sporák.
  5. Odstraňte fólii, rýži prokypřete jemně vidličkou a podávejte. Přejeme dobrou chuť!

Složení

100% Rýže Basmati

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Země původu

Pákisán


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE