Rýže Basmati ZAFRAN 2 kg

 

Prvotřídní kvalita, výjimečná chuť i vůně, v údolí Himalájí zalévána vodou z ledovců, to je rýže Basmati Zafran. Rýže Zafran může být nejen výbornou přílohou, ale také bude skvělá jako samotný hlavní chod. A její příprava není nijak složitá.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
29.1.2021
140 Kč / ks
122 Kč bez DPH
   
Značka ZAFRAN
Kategorie Rýže
 

Rýže zafran

Rýže Basmati Zafran má podlouhlá zrnka, která jsou o něco menší než u rýže Basmati Rana (tu u nás také najdete v nabídce). Vyniká ovšem stejnou jemně oříškovou chutí a příjemnou vůní. Rýže basmati je přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. S praktickým 2kg balením si můžete dopřát rýžové pokrmy klidně od rána do večera. Na rozdíl od jasmínové rýže, není Basmati lepivá a perfektní je např. ke kořeněným indickým pokrmům, jako rizoto nebo příloha k masovým i rybím evropským pokrmům. Aby ale nelepila, je potřeba dodržet správný postup přípravy.

basmati rýže vaření

1. Připravte si vhodný hrnec, nejlépe širší a nižší. Rýži několikrát propláchněte vodou. Požadované množství rýže odměřte, nejlépe hrníčkem. Stejně velkým hrníčkem pak odměříte i správné množství vody.

2. Na lžíci rozpáleného oleje asi 1 – 2 minuty za stálého míchání osmahněte odměřené množství rýže. Rýže se dá připravit i bez oleje, ale osmažením vynikne u basmati ještě více její chuť i aroma.

3. Zalijte rýži 1,5 násobkem horké vody, zamíchejte, přidejte sůl a opět promíchejte. Zakryjte rýži pokličkou.

4. Rýži vařte na nejvyšší výkon jen minutku. Poté hrnec vypněte, neodkrývejte poklici a rýži nechejte 15 minut dojít. Správná příprava basmati rýže totiž není vaření ale dušení.

5. Po čtvrt hodince odejměte poklici, rýži vidličkou promíchejte, bude tak nadýchanější. A rýže je připravená k podávání!

Aby byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme. Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.

Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou.

Složení

100% Rýže Basmati

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Země původu

Pákistán


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE