Máme pro vás skvělou zprávu! Nyní doprava s PPL již od 29 Kč na všechny vaše objednávky! Ale pozor, čas běží a 30.4. je tu dřív, než si myslíte. Nechte se unést nákupní horečkou a ušetřete na dopravě, než bude pozdě!
 

Rýže Carnaroli

 

Střednězrnná rýže Carnoli pochází přímo z Itálie a připravíte z ní to pravé italské a jedinečné krémové risotto. Zrna jsou delší a větší než u známější odrůdy Arborio a chutí Carnaroli budete naprosto uneseni.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 87 Kč / ks
od 78 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Rýže
Zvolte variantu
Rýže Carnaroli Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.5.2024
87 Kč / ks
78 Kč bez DPH
   
Rýže Carnaroli Vital Country Množství: 3000 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.5.2024
239 Kč / ks
213 Kč bez DPH
   
 

kulatozrnná Rýže Carnaroli

Rýže Carnaroli je považována za kaviár mezi italskými rýžemi. Důvodem je menší množství, které se na severozápadě Itálie vypěstuje. Carnoli je vysoce kvalitní odrůda kulatozrnné rýže, díky které bude vaše risotto krásně nadýchané, jemné a krémové.

Přesně proto tuto odrůdu používají italští šéfkuchaři. Oproti odrůdě Arborio jsou její zrna delší, větší a kulatější. A dobrou zprávou je, že ji jen tak nezvládnete rozvařit. Což jistě potěší začínající kuchaře.

Příprava

Příprava Carnaroli je snadná. Doporučujeme postup, kdy nejdříve na másle osmahnete cibulku a poté přidáte rýži. Chvíli restujte a přidejte sklenici bílého vína.

Po odpaření vína postupně přilévejte zeleninový vývar nebo vodu. Na 250g je potřeba asi 750ml tekutiny. Pravidelně promíchávejte asi 20-25minut. Nakonec přidejte na zjemnění máslo a nastrouhaný parmezán.

Složení

100% rýže střednězrnná Carnaroli

Výživové údaje na 100 g
Energie 1504 kJ / 354 kcal
Tuky 0,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 80,4 g
    z toho cukry 0,2 g
Bílkoviny 6,7 g
Sůl 0,02 g

Země původu

Itálie

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: