Popis
Rýžová mouka polohrubá Datum minimální trvanlivosti produktu je do 06/2023!
Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho. Specialitou rýžové mouky jsou především sladké, nepečené dezerty – takové totiž s žádnou jinou moukou nepřipravíte. Pojďte s námi přijít této mouce na chuť – garantujeme vám, že až dočtete, budete se sami sebe ptát, jak je možné, že jste bez ní doteď mohli vůbec žít.
Použití rýžové mouky
Stejně jako jiné druhy bezlepkových mouk je i ta rýžová vhodná téměř ke všemu, ale doporučujeme ji smíchat i s jinou moukou nebo bezlepkovou směsí. Samotná totiž nemá takové vlastnosti, aby těsto udržela v té správné konzistenci, sice přidá bezlepkovým směsím na objemu, ale mouky je při přípravě pokrmů třeba kombinovat, aby těsto mělo ty správné vlastnosti.
Pro začátek zkuste zhruba dvacet procent rýžové a zbylý poměr doplňte jinou bezlepkovou moukou či směsí, uvidíte, že časem postup vychytáte a vše pak budete mít naprosto perfektní. Těsto s použitím této mouky je hodně podobné tomu pšeničnému, jen není tolik pružné a více se trhá, což je dobré mít na paměti při přípravě jednotlivých druhů pečiva. Pokrmy připravené z rýžové mouky jsou velice lehce stravitelné a okamžitě nasytí, jsou ideální pro vegany i vegetariány a samozřejmě i pro celiaky.
S rýžovou moukou zahustěte omáčku, upečte sladké i slané pečivo, přidejte ji do pomazánky, palačinek, placek nebo kaší. Určitě musíte zkusit připravit domácí ravioli z rýžové mouky, plněné špenátem a ricottou! V neposlední řadě se ještě vrátíme k těm sladkým nepečeným dezertům - určitě každý zná delikatesní rýžový pudink, k jehož přípravě mouku také využijete. Jeho příprava je rychlá a sladký pudink vám osladí náročný pracovní den!
Složení
100% mletá zrna loupané rýže (polohrubá mouka)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1484 kJ / 349 kcal |
Tuky | 0,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 79,0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 7,0 g |
Sůl | 0,03 g |
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Itálie
Druh mouky | Rýžová |
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.