Nenechte si proklouznout mezi prsty dopravu ZDARMA! Do výdejních míst PPL celý leden hradíme dopravu za Vás!
 

Rýžová mouka polohrubá

 

Rýžová mouka je velmi snadno stravitelná a má nízký obsah tuku. Její chuť je neutrální a tak nebude v žádném pokrmu působit rušivě. Také je přirozeně bezlepková. Obvykle se kombinuje s jinou bezlepkovou moukou.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 39 Kč / ks
od 35 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Rýžová mouka polohrubá Vital Country Množství: 500 g Momentálně nedostupné 39 Kč / ks
35 Kč bez DPH
Rýžová mouka polohrubá Vital Country Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 62 Kč / ks
56 Kč bez DPH
 

Rýžová mouka polohrubá

Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho. Specialitou rýžové mouky jsou především sladké, nepečené dezerty – takové totiž s žádnou jinou moukou nepřipravíte. Pojďte s námi přijít této mouce na chuť – garantujeme vám, že až dočtete, budete se sami sebe ptát, jak je možné, že jste bez ní doteď mohli vůbec žít.

Rýžová mouka polohrubá - z boku

Použití rýžové mouky

Stejně jako jiné druhy bezlepkových mouk je i ta rýžová vhodná téměř ke všemu, ale doporučujeme ji smíchat i s jinou moukou nebo bezlepkovou směsí. Samotná totiž nemá takové vlastnosti, aby těsto udržela v té správné konzistenci, sice přidá bezlepkovým směsím na objemu, ale mouky je při přípravě pokrmů třeba kombinovat, aby těsto mělo ty správné vlastnosti.

Pro začátek zkuste zhruba dvacet procent rýžové a zbylý poměr doplňte jinou bezlepkovou moukou či směsí, uvidíte, že časem postup vychytáte a vše pak budete mít naprosto perfektní. Těsto s použitím této mouky je hodně podobné tomu pšeničnému, jen není tolik pružné a více se trhá, což je dobré mít na paměti při přípravě jednotlivých druhů pečiva. Pokrmy připravené z rýžové mouky jsou velice lehce stravitelné a okamžitě nasytí, jsou ideální pro vegany i vegetariány a samozřejmě i pro celiaky.

S rýžovou moukou zahustěte omáčku, upečte sladké i slané pečivo, přidejte ji do pomazánky, palačinek, placek nebo kaší. Určitě musíte zkusit připravit domácí ravioli z rýžové mouky, plněné špenátem a ricottou! V neposlední řadě se ještě vrátíme k těm sladkým nepečeným dezertům - určitě každý zná delikatesní rýžový pudink, k jehož přípravě mouku také využijete. Jeho příprava je rychlá a sladký pudink vám osladí náročný pracovní den!

Složení

100% mletá zrna loupané rýže (polohrubá mouka)

Výživové údaje na 100 g
Energie 1484 kJ / 349 kcal
Tuky 0,6 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 79,0 g
    z toho cukry g
Bílkoviny 7,0 g
Sůl 0,03 g

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Země původu

Itálie


 

Druh mouky Rýžová
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: