• 1 z 2
 

S4 chilli prášek 30 g

 

Prášek z červených chilli papriček nazývaných "S4". Pálivost: cca 30 000 - 50 000 SHU.

PALM, VEGAN, GLUTEN, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
3.12.2020
39 Kč / ks
34 Kč bez DPH
   
Značka The ChilliDoctor
Kategorie Mleté chilli
 

S4 chilli prášek

Čerstvé je na trhu nejčastěji najdete pod označením "S-4", sušené potom jako "S-334". Obecně se jim říká Guntum Sannam. Spadají totiž do skupiny červených indických papriček Guntur chilli (nazvané podle stejnojmenného regionu v provincii Andhra Pradesh, kde se pěstují), která zahrnuje více kultivarů červených papriček podobně výrazné chuti i pálivosti (například S17 Teja, 273 chilli a další.). Slovo "sannam" znamená "dlouhý" nebo také "tenký." 

Věděli jste, že Indie je na prvním místě světového žebříčku v produkci chilli? Z provincie Andhra Pradesh, kde se pěstují i Guntum Sannam papričky, potom pochází téměř polovina veškeré indické produkce. Pěstování papriček tu věnují náležitou pozornost. Před asi 40 lety dokonce nedaleko Gunturu vznikla Regionální výzkumná stanice zabývající se kultivací chilli papriček. Vůbec se proto nedivíme, že jsou tyto papričky chuťově i ostrostí tak kvalitní a populární na trzích po celém světě.

S4 chilli prášek

o původu

Plody dlouhé 5–15 cm tvarem připomínají hrachový lusk, mají sytě červenou barvu a lesklý zvrásněný povrch, který sušením o to více vynikne. 

Guntur Sannam jsou celosvětově velice oblíbené. Každoročně se těchto papriček sklidí asi 280 000 tun. Populární jsou především díky svým kvalitním a unikátním vlastnostem. Tyto papričky odrůdy Capsicum annuum (papriky roční)mají sice střední pálivost okolo 35 000–50 000 SHU, ale rozhodně dokážou přidat červenou barvu jídlu i vašim tvářím. Vyhledávané jsou totiž především pro svou ostrost. Jsou navíc bohatým zdrojem vitamínu C.

Jak vařit s Guntur Sannam

Indické papričky Guntur Sannam jsou nepostradatelnou součástí mnoha tradičních asijských jídel. Oblíbené jsou především v indické, thajské a čínské kuchyni. Určitě doporučujeme po vzoru místních kuchařů přidat plátky těchto chilli papriček do rýže. Skvěle vyniknou v kari, asijských masových a zeleninových pánvích, v polévkách nebo v dušených masových pokrmech. 

Země původu

Indie


  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE