Dovolená! V době od 21.srpna do 8. září nebude probíhat expedice objednávek. Objednávky přijaté v tomto termínu začneme expedovat od 9. září. Objednávky přijaté do 20.8. - 23:00 hod. stihneme odeslat před dovolenou. Všem co se také chystají na dovolenou přejeme krásný, ničím nerušený odpočinek a šťastnou cestu.
 

Sezamové semínko loupané BIO 200g

Neohodnoceno
 

Sezamové semínko je jedním z nejvýživnějších semínek. Sezamová semínka přidejte do domácího pečiva, posypte s nimi chléb namazaný jakoukoliv pomazánkou, přidejte je do jogurtu, müsli nebo soothie. Použití je více než různorodé. Ve článku níže se s námi podívejte, jak se připravuje tradiční sezamové Tahini, kterým můžete nahradit třeba klasické máslo.

tags all

Dostupnost Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do
29.8.2019
31 Kč / ks
27 Kč / ks bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategorie Semínka
 

Bio sezam loupaný

S prohlášením „Sezame, otevři se“ jste se mohli setkat i v Krakonošských pohádkách, to jak Trautenberk chtěl celý zlatý poklad z jeskyně pro sebe a nakonec jeho a Anče jeskyně na dlouhá léta uvěznila. Sezam ovšem nevyužijeme jen při otevírání jeskyní a začarovaných dveří, nýbrž je nám dobrým pomocníkem v naší kuchyni a při zdravém stravování, zvláště tedy semena z něj.

Použití v kuchyni

Použití semínek z rostliny sezamu indického je opravdu široké, běžně se s ním setkáme v pekárnách, zde se používá jako posyp na některé pečivo. Pojďme ale vyzkoušet i něco méně obvyklého, co byste řekli například na tradiční sezamový krém Tahini, který ve Vašem jídelníčku zcela plnohodnotně nahradí máslo, jak klasické, tak třeba i arašídové. Dále tento krém můžete využít i do domácího cizrnového hummusu. 

Příprava Tahini

700g semínek opečte v troubě (asi 14 minut dokud nemají semínka zlatavou barvu, během opékání nezapomeňte semínka několikrát prohrábnou, aby byla upražená rovnoměrně), vložte do mixéru a rozmělněte za postupného přidávání olivového oleje, nebo jiného kvalitního oleje lisovaného za studena (cca 60ml) a dochuťte špetkou mořské nebo himalájské soli. Rychlé a chutné, ideální kombinace!

Sezamovou pastu nemusíte jíst jen jako pomazánku, zkuste doma připravit cukrovinky baklava a chalva, tradiční orientální pochutiny. Baklava je velice sladký zákusek, který vytvoříte vrstvením těsta a ořechů, během vrstvení pak sladíte sirupem nebo medem. Chalva se mezi světovými válkami prodávala společně s tureckým medem po poutích. Sezamová semena jsou ideální pro výrobu domácích sezamových tyčinek, připravte si každou jinou, kombinujte s ovocem kandovaným nebo sušeným, ořechy, medem či bílou i tmavou čokoládou! Věřte nám, že po své první domácí sezamové tyčince už po nich v supermarketu nikdy nesáhnete.

Sezamová semínka se ale nebojte použít podobně jako semínka dýňová nebo slunečnicová – přidejte je do salátu nebo k masu, do těstovin nebo kombinujte s ořechy a ovocem do cereální směsi. Dbejte ale při použití semen na to, že semena obecně jsou alergeny.

Skladování

Skladujte v suchu, temnu při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE